Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.07.2020 | Af: Michael Frederiksen

Kommunen vil finde nye lokaler til Skrubben

Politiet modtog alarmen om brand i Skrubben mandag kl. 4.51.
Frederikshavn Kommune meddelte allerede mandag, at kommunen hurtigst muligt forsøger at finde et andet hus, som Skrubbens brugere kan være i.

 

Værestedet for socialt udsatte og hjemløse, der ligger i Læsøgade i Frederikhavn, brændte tidligt mandag morgen. Ingen mennesker kom til skade, men de materieller skader er så omfattende, at det er tvivlsomt, om huset kan bruges igen.

- Det bliver et forsikringsspørgsmål, men i første omgang glæder vi os over, at Ole Rørbæk (formand for Socialudvalget, red.) allerede har kontaktet os og sagt, at kommunen er gået i gang med at lede efter et andet hus til os, siger Skrubbens formand, Nick Kvitsau.

Han oplyser til Kanal Frederikshavn, at Skrubben har et halvt hundrede brugere. De kommer fra hele kommunen, ligesom enkelte tager turen fra Hjørring. De fleste er socialt udsatte borgere. Der er dog også nogle, som arbejder, men bare godt kan lide at drikke en øl eller to i værestedet.

Den centrale placering i Frederikshavn har derfor høj prioritet, idet mange af brugerne ankommer med offentlige transportmidler.

- Der skulle gerne kunne være 15 mennesker ad gangen i huset, ligesom der skal være et toilet, siger Nick Kvitsau.

Erik Sørensen, som var borgmester, da Skrubben åbnede i 2006, besøgte mandag værestedet i Læsøgade sammen med sin kone, Eva Sørensen, som i flere år var med i Skrubbens styreguppe.

Ifølge Nick Kvitsau tyder meget på, at branden opstod i et gammelt køleskab, som stod under en trappe i huset i Læsøgade.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close