Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.09.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Kulturdag i Maskinhallen fejrer byens fødselsdag

Frederikshavnere fra hele verden mødes til kulturdag i Maskinhallen lørdag 15. september. Det er fjerde gang, kommunens integrationsudvalg inviterer til det populære arrangement, der plejer at samle over 1000 deltagere.

 

- I år skyder Hele Verden i Frederikshavn Kommune kulturnatten i gang, så vi fejrer også byens 200 års fødselsdag. Rundt omkring i boderne serverer folk fra hele verden kager og søde sager fra deres hjemland, fortæller Anders Andersen, der er leder af kommunens projekt- og integrationsafdeling.

Arrangementet bliver skabt og planlagt af de foreninger og frivillige, som stiller op med en bod, og de finder hvert år på noget nyt.

I år bliver der videoklip og live-interviews med og om frederikshavnere, som bor andre steder i verden. Det kan være i New York, Uganda, Frankrig eller England. Der kommer også en herre fra Skovshoved, nyhedsvært Jens Gaardbo, som bliver interviewet live fra TV2 News' nyhedsstudie.

Hvert år stiller nye nationer op med spændende retter eller musik og dans. I år kommer en madbil fra det grønlandske hus og tilbyder smagsprøver. Også den færøske forening i Frederikshavn er med. Den kan fejre sit 25 års jubilæum 29. september, så kulturdagen to uger før er en perfekt anledning.

Borgmester Birgit S. Hansen åbner arrangementet og dermed kulturnatten, og hun plejer at tage sig god tid til at gå rundt til boderne og tale med deltagerne. Måske kan hun i år blive lokket med til en fællesdans med rytmer fra Congo eller fra Sydamerika?

Formålet med hele verden i Frederikshavn Kommune er at møde hinanden og lære hinanden bedre at kende.

- Vi vil gerne, at alle får en hyggelig og sjov dag. Og man må meget gerne blive lidt klogere på de lande og de kulturer, folk i vores kommune kommer fra. Derfor vil vi i år indrette et lokale som biograf, hvor vi spiller små film fra de lande, som er repræsenteret. Det bliver selvfølgelig med popcorn og saftevand, lover Anders Andersen.

En række lokale foreninger stiller op og fortæller om deres arbejde eller laver arrangementer. I år er det Bangsbo Freja, Røde Kors i Sæby, Venligboerne, Sprogskolen, Biblioteket, Frederikshavn Multietniske Forening, Ungdomsskolen og SSP, Strandby Metodistkirke og Metodistspejderne i Strandby.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close