Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.11.2013 | Af: Kanal Frederikshavn

KV13: Fokus på SF, som forventer tilbagegang

Christina Lykke (SF): - I den ny byrådsperiode vil vi i SF sætte fokus på vuggestuer, dagpleje og børnehaver.
SF's spidskandidat, Christina Lykke Eriksen, vurderer, at vælgerne stemmer både Liberal Alliance og Radikale Venstre ind i byrådet i Frederikshavn Kommune.

 

Hun spår samtidig en lille fremgang til Venstre, mens hun erkender, at SF formentlig mister to mandater og dermed går tilbage fra fem til tre i forhold til valget for fire år siden.

Navn på spidskandidat: Christina Lykke Eriksen
Alder:32 år
Beskæftigelse: Uddannet pædagog - arbejder som familiekonsulent
Bopæl: Frederikshavn
Antal år i byrådet:4
Bogstav på listen: F

Kommunen har en gæld på 1,2 mia. kr. Hvordan vil SF få råd til at tilbagebetale gælden?

- I SF har p.t. ikke intentioner om, at vi skal øge tilbagebetalingen af gælden. Vores serviceniveau er under så hårdt pres , at vi må bruge hver en kroner, der er til rådighed, på at holde det serviceniveau, vi har i dag. Vi skal passe på de borgere, der bor i Frederikshavn kommune. Derudover vil SF gerne lave initiativer, der forebygger, at folk flytter fra Frederikshavn kommune. Endnu en grund til ikke at lave serviceforringelser. Vi skal have attraktive børnehaver, skoler og ældrepleje, hvis folk skal bosætte sig i netop vores kommune.

Hvad er den vigtigste grund til, at vælgerne skal stemme på SF?

. SF Frederikshavn kommune er et parti, der tager ansvar. Vi formår at kombinere økonomisk ansvarlighed og social ansvarlighed. SF Frederikshavn kommune er i stand til at samarbejde på tværs i byrådet. Vi tror på, at vi via samarbejde opnår de stærkeste og bedste resultater. SF Frederikshavn kommune søger al den indflydelse, der er mulig. Stemmer på SF er stemmer, der arbejder - i fire år!

Nævn én konkret ting under hvert af disse punkter, som SF vil arbejde på de kommende fire år?

Plejen af de ældre? Ældreplejen skal have et kvalitetsmæssigt løft - mindre regeltyranni og mere fleksibilitet og tid til den enkelte ældres behov.

Udlicitering? SF er generelt ikke tilhænger af udlicitering af kommunale kerneopgaver, men accepterer udbud på det tekniske område (snerydning og større anlægsopgaver).

Erhverv? Ønsker tættere samarbejde med det private erhvervsliv med hensyn til oprettelse af lærlingepladser og opkvalificering og fremtidssikring af arbejdskraften. Vi går ind for samarbejde mellem Jobcenter, uddannelsesinstitutioner, virksomhederne og arbejdsmarkedets parter.

Folkeskolen? SF har indtil nu arbejdet seriøst med folkeskolereformen, og det vil vi fortsætte med. Vi skal lave folkeskolereformen til "Vores /Frederikshavns folkeskolereform". I Frederikshavn har vi haft et højere serviceniveau end landsgennemsnittet. Det har SF kæmpet for, og det vil vi fortsat.

Vuggestue, dagpleje og børnehave?
En folkeskole i verdensklasse kan ikke realiseres uden en børnehave i verdensklasse. I den ny byrådsperiode vil vi i SF sætte fokus på vuggestuer, dagpleje og børnehaver. Vi vil sågar lægge pres på ministeren for området, Annette Vilhelmsen, med henblik på at rette fokus på dette område. Vi vil arbejde på at sikre, at de 4,6 millioner kroner tilført børnehaverne forbliver i børnehaverne.

Turisme? SF vil gerne støtte tiltag, der fremmer helårsturisme.

Idræt og fritidstilbud? Vi vil arbejde for, at alle børn får mulighed for at være medlem af en forening. Vi vil støtte op om idræt - både i bredden og eliten.

Veje og infrastruktur? Det kommunale vejnet skal have en rimelig vedligeholdelsesstandard. SF vil gerne fremme kollektiv trafik og cyklisme.

Miljø? SF vil gerne fremme brugen af vedvarende energi. Vi er tilhængere af vindmøller - også de landbaserede - og vil gerne fremme brugen af solenergi, biogas og jordvarme. Vi er imod udvinding af skifergas. SF vil gerne bevare de unikke bymiljøer i Skagen og Sæby.

Tilpasning af kommunale arbejdspladser? Administrative arbejdsgange skal effektiviseres mest muligt. Unødvendigt bureaukrati afvikles. Øget brug af IT-systemer skal medvirke til at slanke administrationen.

Hvilken lokal "regering" ønsker SF efter valget 19. november - og hvem skal være borgmester? INTET SVAR.

Hvordan bliver mandatfordelingen efter kommunalvalget om en uge:
S: 11 (2009) - 11 (2013)
V: 10 - 11
SF: 5 - 3
DF: 3 - 3
C: 2 - 1
LA: 0 - 1
B: 0 - 1

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close