Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.03.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Lægevagt: Borgermøde i aften i Skagen aflyses

På grund af den seneste udvikling vedrørende Covid-19 udskydes borgermøder vedrørende lægevagten i Brovst og Skagen.

 

Borgermøderne var planlagt til i aften i Skagen og onsdag i Brovst, men de udskydes nu til et senere tidspunkt.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi er nødt til at udskyde de to borgermøder, men vi må alle tage ansvar for at forebygge smittespredning af hensyn til især ældre og sårbare borgere, siger Mogens Ove Madsen, formand for regionens akut- og praksisudvalg.

Formålet med borgermøderne var at informere borgerne om den nye lægevagtsordning, samt at høre borgernes forslag og idéer til kompenserende tiltag.

- Som sundhedsorganisation må vi gå forrest og udvise forsigtighed, så smitten ikke spredes hurtigt, og det betyder desværre, at vi ikke kan holde borgermøderne lige nu. Hvis vi får en meget voldsom smittespredning vil sundhedssystemet komme under stort pres, og vi vil gøre, hvad vi kan, for at undgå dette, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Selvom borgermøder nu er udskudt, fortsætter dialogen på administrativt niveau mellem regionen og kommunerne.

- Det er en ekstraordinær situation hele verden står i, og ud fra et forsigtighedsprincip er det en klog beslutning at udsætte. Vi må handle ansvarligt og passe på hinanden i henhold til myndighedernes anbefalinger. Vi skal naturligvis senere mødes i Skagen om dette vigtige emne, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Akut- og praksisudvalget planlægger et ekstra borgermøde vedrørende lægevagten i i Brønderslev. PLO lukkede konsultationsstedet for lægevagten i Brønderslev i 2017. Lukningen er gjort permanent med den nye aftale, og der vil derfor også blive afholdt borgermøde i Brønderslev. Datoen for dette er ligeledes ukendt på nuværende tidspunkt.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close