Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.12.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Læsø til krisemøde hos minister fredag 13. dec.

Borgmester Karsten Nielsen (DF): - Selv om mødet er i kalenderen fredag 13., så tror jeg på en løsning. Foto: Hans-Christian Lauritzen
Selvom økonomien hænger i laser, tror Læsøs borgmester, Karsten Nielsen (DF) på en løsning, når han fredag 13. december er indkaldt til krisemøde hos social- og indenrigsminister Astrid Kragh.

 

Det er lige nu uklart, hvordan Læsøs økonomiske fremtid kommer til at se ud. Kommunalbestyrelsen vedtog i slutningen af oktober et budget med en ubalance på 10 millioner kroner.

- Vi er godt klar over det i kommunalbestyrelsen, og det er vi også blevet gjort opmærksom på af kommunaldirektøren, at det ikke er i henhold til styrelsesloven, erkendte Karsten Nielsen efter vedtagelsen.

Efter et møde 24. oktober med social- og indenrigsministeren vurderede borgmesteren, at Astrid Kragh havde forståelse for økommunens økonomiske udfordringer, men finansloven sender ikke mere hjælp til Læsø.

På sin hjemmeside skriver Læsø Kommune i dag: "Det er lige nu helt uklart, hvordan Læsø Kommune skal finansiere de udgifter, der er indregnet i budgettet. Likviditeten er nu så lav, at kommunen meget hastigt nærmer sig minimumsgrænsen."

- Vi er kaldt til møde med social- og indenrigsminister Astrid Kragh i næste uge. Selv om mødet er i kalenderen fredag 13., så tror jeg på en løsning, udtaler Karsten Nielsen til TV2 Nord.

- Vi har opridset vores udfordringer, og vi har ikke andre muligheder end at se tiden an. Vi har fået opbakning fra både Venstre og SF, der mener, man er nødt til at holde en hånd under kommunen, så jeg er optimistisk, siger borgmesteren.

Han tror på, at man finder en midlertidig løsning, der holder Læsø Kommune kørende, indtil regeringen har fået en ny udligningsreform på plads, som Læsø-politikerne håber på kommer til at kaste flere penge af sig.

Karsten ser ikke andre brugbare alternativer.

- Flere har spurgt, om vi ikke bare kunne blive lagt ind under Frederikshavn Kommune. Men man skal huske på, at to dårlige lagt sammen ikke automatisk bliver til én god. Og så tror jeg i øvrigt heller ikke, at Birgit Hansen og Frederikshavn Kommune er interesseret i den løsning. Og vi vil også helst være selvstændige, oplyser Karsten Nielsen til TV2 Nord.

Det haster med at finde en løsning.

- Vi er presset - meget presset. Både på finansieringen af næste års budget - men også helt aktuelt på vores likviditet, erkender borgmesteren.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close