Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.05.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

LandsbyLØBET er gratis for alle folkeskoleelever

28 landsbyer i Frederikshavn Kommune får i løbet af sommeren besøg af løbere og cyklister i alle aldre, når LandsbyLØBET afvikles over otte etaper. Alle elever fra kommunens folkeskoler kan deltage gratis i løbet for at fremme sundheden og fællesskabet blandt kommunens yngste. 

 

Sigtet med LandsbyLØBET er både at skabe synlighed omkring landsbyerne, de nære fællesskaber og mulighederne for aktiv udfoldelse i den smukke natur i Frederikshavn Kommune. Det spiller godt sammen med andre tiltag i Frederikshavn Kommune:

- Vi er en kommune, der arbejder sammen om at skabe de bedste muligheder for vækst og for mennesker. Både for dem, der allerede bor her, og for dem vi gerne vil tiltrække. LandsbyLØBET er på én gang med til at gøre det synligt for dem, der kommer fra bl.a. Skanderborg og Aalborg, hvad vi har at byde på. LandsbyLØBET går hånd i hånd med vores nye sundhedspolitik Sundhed med lyst til livet ved at for eksempel skolebørnene kan gøre noget aktivt for deres egen sundhed og samtidig få en sjov oplevelse sammen med deres kammerater, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Det er takket være opbakning på 20.000 kroner fra både Børne- og Ungdomsudvalget samt Sundhedsudvalget i Frederikshavn Kommune, at det er muligt at invitere alle kommunens skoleelever til at deltage gratis i LandsbyLØBET.

Succes avler succes
Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune, der er initiativtager til LandsbyLØBET, oplever allerede før første etape er skudt i gang, at det er en succes målt på opbakningen i landsbyerne, tilmeldingerne til de otte etaper og interessen fra de stående udvalg i Frederikshavn Kommune.

- Vi er rigtig glade for, at LandsbyLØBET kommer godt fra start, for så kan det blive en tilbagevendende begivenhed. Og det dejligt, at man kan tænke Distriktsudvalgets arbejde og tiltag ind i de stående udvalg. Det er vigtigt, at udvalgene og forvaltningen på tværs har kendskab til initiativer fra andre områder end ens eget. Det skaber en langt større gennemslagskraft og styrker det tværgående samarbejde, siger Mette Hardam, formand for Distriktsudvalget, Frederikshavn Kommune.

LandsbyLØBET er opdaget af deltagere, der kommer fra mange andre steder end Frederikshavn Kommune. Der er på nuværende tidspunkt deltagere fra Hjørring, Jammerbugt, Aalborg, Brønderslev og Skanderborg kommuner. Deltagerne fordeler sig over alle distancer. Nogle går en tur med barnevognen. Andre tramper i pedalerne. 

FAKTA
Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune er arrangør af LandsbyLØBET 2017, som afvikles i samarbejde med Rico Eiersted, arrangør af blandt andet Coast2Coast, Norskov Marathon og Nordic MTB Race.

Etape 1: Start i Hulsig, 23. maj
Etape 2: Start i Jerup, 30. maj
Etape 3: Start i Kvissel, 13. juni
Etape 4: Start i Gærum, 27. juni
Etape 5: Start i Karup, 15. august
Etape 6: Start i Østervrå, 22. august
Etape 7: Start i Hørby, 29. august
Etape 8: Start i Præstbro, 12. september

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close