Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.05.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

Laustsen ser frem til fuld opbakning fra Venstre

Bjarne Laustsen (S) kommenterer her et indlæg på Kanal Frederikshavn, hvor Karsten Lauritzen (V) udtrykker sin store opbakning til Flådestation Frederikshavn. Foto: Michael Pennerup
Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) har skrevet dette indlæg: Jeg tror gerne, at Karsten Lauritzen mener, at den primære flådestation i Danmark er Flådestation Frederikshavn. Det bør den også være, ikke bare for os folkevalgte i Nordjylland, men for hele Danmark, fordi Flådestationens beliggenhed i Frederikshavn er helt unik. 

 

Men man kan i hvert fald ikke påstå, at det er Venstres primære flådestation, for i forsvarsforhandlingerne var Venstre ikke til at flytte en sømil, fordi alle investeringer i resten af Holmens udflytning skulle placeres i Korsør.

Selvom Center for Sømilitær Teknologi lige så godt kunne have været i Frederikshavn, ville ingen venstrefolk bakke mig op i, at det skulle være sådan. Heldigvis fik vi den 3. eskadre, som næppe heller kan siges at være noget, som Venstre skal have æren for - fordi de havde foreslået, at også den skulle være i Korsør.

Den primære årsag til rivaliseringen mellem de to flådestationer i Korsør og Frederikshavn skal findes i, at søofficererne bliver uddannet i København, og derfor kan de blive boende i København og pendle til Korsør, det lader sig ikke gøre til Frederikshavn. Men i Socialdemokratiet havde vi et forslag om at flytte alle officersskolerne til Fyn i midten af vores rige. Det ville passe godt, fordi de fleste etablissementer jo ligger i Jylland og Forsvaret rekrutterer folk fra hele landet.

Venstres påståede lyst til at flytte statslige arbejdspladser ud gjaldt ikke Forsvaret i Nordjylland. Her holder vi lige nøjagtig skansen, og det vil glæde mig meget, hvis jeg for en anden gangs skyld kan regne med fuld opbakning fra Venstre til at bevare og udbygge Flådestation Frederikshavn frem for Korsør, som Venstre tilgodeså i forsvarsforliget.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Michael Pennerup

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close