Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.03.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Livemusikken i folkeskolen er fraværende

Trommeslager Johanne Astrid, som kun er 11 år, spiller i Det Musiske Hus 12. april.
Det Musiske Hus har igen i denne sæson gratis koncerter for skoleelever.

 

- Der er et stort behov for at opleve kultur i folkeskolen. Det kan vi se af de tilmeldinger, vi får til vores arrangementer. Og livemusikken er i mit perspektiv fuldstændig fraværende. Derfor har vi på det regionale spillested de seneste tre sæsoner tilbudt gratis koncerter for skolerne. Og rigtig mange elever og lærere dukker op hver gang, oplyser spillestedsleder Jens Ole Amstrup, Det Musiske Hus.

Denne sæson kan skolerne komme til koncerter med Jansberg (folkemusik), og Jo And The Mofos, som er med trommeslager Johanne Astrid, der i 2017 vandt "Danmark har talent". Johanne er kun 11 år.

- Det er mit håb, at vi over tid kan udvide til et egentligt samarbejde med skolerne i hele kommunen. Musik og kulturfagene ligger traditionelt nederst, når der skal prioriteres. Det vil jeg gerne være med til at ændre. Vi har i forvejen et virkelig godt samarbejde med Musikskolen, hvor vi blandt andet arrangerer "Musik Fra Alverdens Lande" flere gange om året for eleverne der", siger Jens Ole Amstrup

I efteråret 2017 var i alt 820 elever inde på spillestedet for at opleve livemusik.

Til de to koncerter her i foråret 2018 er der lige nu tilmeldt henholdsvis 81 (Maskinhallen) og 414 (Det Musiske Hus) elever og lærere.

Hvis du er lærer på en skole, kan du tilmelde din klasse her.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close