Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.11.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

LO Vendsyssel: Husk at tjekke din lønseddel

Formand Michael Bue Nielsen, LO Vendsyssel: - De senere års løntjek-kampagner er fulde af historier om lønmodtagere, der har fået endda rigtig mange penge ud af at få tjekket deres lønseddel.
LO Vendsyssel kører mandag 11. november rundt i Frederikshavn Kommune med morgenbrød for at minde de morgenfriske lønmodtagere om, at det er en rigtig god idé at tjekke lønsedlen.

 

LO Vendsyssel er dermed med fra starten, når fagbevægelsen skyder årets Løntjek-kampagne i gang.

Den månedlige lønseddel kan være svær at gennemskue. "Får jeg de rette tillæg? Bliver der sparet op til min ferie og min pension, som der står i overenskomsten?" Det er blot nogle af de spørgsmål, man kan komme i tvivl om, hvis man tjekker sin lønseddel. Tidligere løntjek-kampagner har afsløret mange fejl på lønsedlerne, som har givet mange penge tilbage til medarbejdere.

- Det er arbejdsgivernes ansvar, at den rigtige løn bliver udbetalt korrekt og som aftalt fra starten, men fejl kan ske. De senere års løntjek-kampagner er fulde af historier om lønmodtagere, der har fået endda rigtig mange penge ud af at få tjekket deres lønseddel. Det må være i alles interesse, både arbejdsgiverens og lønmodtagerens, at fejl bliver rettet så hurtigt som muligt i stedet for, at der skal efterbetales store beløb, når fejlene opdages, siger Michael Bue Nielsen.

I langt de fleste tilfælde skyldes det fejl, som er lette at forklare, og som arbejdsgiveren justerer uden det store bøvl.

- Vi har tidligere været med til at holde Løntjek på sygehusene i Nordjylland. Der vil vi også komme forbi med Løntjek-kampagnen, men vi vil i år gerne ud til endnu flere lønmodtagere med budskabet om, at "Tillid er godt, men løntjek er bedre – så hold øje med din lønseddel!", siger Michael Bue Nielsen.

Allerede fra morgenstunden kører LO Vendsyssel rundt i Frederikshavn Kommune med morgenbrød for at minde de morgenfriske lønmodtagere om, at det er en rigtig god ide at tjekke lønsedlen.

Lønsedler er forskellige, fordi medarbejdere i forskellige fag, brancher og sektorer har forskellige løn og arbejdsvilkår. Det er aftalt i de tusindvis af overenskomster, som arbejdsgivere og arbejdstagere på det offentlige og private arbejdsmarked har indgået med hinanden.

Mange har svært ved at gennemskue deres lønseddel. En undersøgelse fra efteråret 2015, som Epinion gennemførte for LO og FTF, viste, at 52 procent af lønmodtagerne havde oplevet at finde fejl på lønsedlen.

- Man skulle tro, at når så mange oplever at finde fejl på lønsedlen, så er det, fordi vi er gode til at tjekke lønsedlen, men når den samme undersøgelse samtidig viste, at hver fjerde kun sjældent eller aldrig tjekker lønsedlen, så er der stadig brug for, at vi går på gaden for at minde om, at der løbende kan opstå fejl, når der udbetales løn på både små og store arbejdspladser - og i både den offentlige og private sektor. Så det er vigtigt for alle, at man tjekker sin lønseddel, mener Michael Bue Nielsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close