Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.06.2022 | Af: Jørn Spelling

Lokalt band fortjener helt klart opmærksomhed

Se flere fotos under artiklen.
Midt i juni udgav Jesper Nielsen Band singlen "Live forever", og den blev fulgt op af en koncert fredag aften i Humlegården på Freddy’s som start på gruppens sommeraktivitet, der blandt andet omfatter Kajfesten på Læsø 23. juli.

 

Frederikshavnerbandet, der tidligere hed Jesper Nielsen & The 300 Miles, har i forbindelse med den nye single skiftet til det mere mundrette Jesper Nielsen Band, der foruden Jesper Nielsen selv (vokal, guitar og mundharpe) består af Morten Smedegaard (trommer og vokal), Dan Valentin Andreassen (bas og vokal), Kristian Mellergaard Henriksen (keyboard og vokal), Johannes Vittrup (guitar) og Emma Kammersgaard (kor).

Alle gruppens numre er skrevet af Jesper selv og er gedigen singer/songwriter musik baseret på en enkelt akustisk rytmeguitar, som så har fået mere fylde påført af et stærkt spillende orkester. Stilmæssigt var repertoiret godt og varieret lige fra frisk og pågående rock til en stille vokalduet mellem Jesper og Emma Kammersgaard. Sidstnævnte lavede generelt et fantastisk flot vokalarbejde som ledsagestemme til Jespers sang.

 Nævnes skal også Johannes Vittrup, der spillede nogle solide soli – ofte i tæt parløb med Kristian Henriksen, der tryllede fede orgel- og klaverlyde frem. De to var et godt makkerpar, mens trommer og bas lagde en solid bund i musikken.

Da der ikke var kendt materiale, og da kun få af sangene blev præsenteret med titel, er det vanskeligt at skrive om de enkelte numre, men et par af de første numre bragte undertegnedes tanker hen på Jonathan Richman og Lou Reeds stil. Senere var der også en lille snert af country – alt i alt iørefaldende sange med en god rytmisk bund.

Selvfølgelig fik vi de to første singler "Me & you" og "Restless Heart", inden koncerten sluttede med den nye single "Live forever", der er en frisk, iørefaldende lille rocksag. Der blev dog plads til et par ekstra numre, inden Jesper Nielsen takkede af for aftenen.

Ingen tvivl om, at gruppen havde set frem til at spille live, efter corona-nedlukningen havde sat en kæp i hjulet for præsentationen af de to første singler, og de fortjener helt klart opmærksomhed.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close