Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.06.2019 | Af: Michael Frederiksen

Lykkelige LykkeLiga-spillere fra Frederikshavn

Borgmester Birgit S. Hansen har taget dette skønne foto af spillerne fra Kanon KIDZ Frederikshavn i Gigantium i Aalborg.
Det var nogle lykkelige og stolte spillere fra Kanon KIDZ Frederikshavn, som i dag vandt tre ud af fire kampe ved Lykke Cup i Gigantium i Aalborg.


 

Og ikke nok med det. Spillerne fik midt i det hele besøg af borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, som lige havde lyst til at bakke de lokale spillere op.

- Det er en fantastisk dag for spillerne, og der er ingen tvivl om, at det allerbedste er at score mål, griner Anne Nyholm, en af holdets trænere.

I skrivende stund - kl. 16.45 - er spillere, trænere og forældre ved at klæde om til galla. Den begynder kl. 17.00 og fortsætter til kl. 21.00. Arrangementet gik i gang kl. 10.00, så det er en lang dag for alle.

Wafande, som senere lørdag optræder til Rock i Frederikshavn, var på scenen ved åbningen og sang for og med børnene.

Da kampene gik i gang på fire baner, var det med Jan Gintberg som en meget underholdende kommentator. "Så har vi Frederikshavn på banen. Jeg troede kun, de var gode til ishockey", lød én af Jan Gintbergs kommentarer.

489 spillere, 215 trænere og 79 hold. På bare to år har LykkeCup udviklet sig til Danmarks måske største event for børn med udviklingshandicap.

For initiativtager Rikke Nielsen, der også er direktør i LykkeLiga, er succesen nærmest ubegribelig:

- Det føles jo stadig som forleden, at der ikke var noget håndboldhold til min datter Magda. Og nu står vi pludselig i en situation, hvor en af Danmarks største arenaer er lige ved at være for lille til at vi kan samles, siger hun.

LykkeLiga er Danmarks lykkeligste håndboldliga for børn med udviklingshandicap. Grundlagt i 2017 af tidligere landsholdsspiller i håndbold Rikke Nielsen og reklamemand Mikael Espensen. Begge er forældre til døtre med downs syndrom.

Der finder i dag 49 klubber i Danmark med 650 aktive spillere. Kanon KIDZ Frederikshavn (FfI Håndbold) er én af klubberne.

I maj næste år er Frederikshavn vært for Special Olympics Idrætsfestival.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close