Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.07.2017 | Af: Pia Karlsen

Man mærker desværre allerede forandringen

Pia Karlsen (V): - Havnen var så godt som tom for mennesker - kl. 22.30 en tirsdag aften i juli - uge 28. Foto: Eframe
Byrådsmedlem Pia Karlsen (V) har skrevet dette indlæg: Skræmmende at læse, at der nu, fra byrådsmedlem Flemming Rasmussen fra DF, på en anden netavis opfordres til, at vi borgere hver især skal rundt og videofilme det "lovovertrædende" erhverv. Det erhverv, der hver dag arbejder for et Skagen, der er åbent hele året - med deraf følgende arbejdspladser og incitament for bosætning.


 

Man mærker forandringen i byen allerede, synes jeg. For eksempel tirsdag aften, hvor jeg selv var gæst på Pakhuset i Skagen. Her spillede Tom Donavan - indenfor!

Vi sad som de fleste gæster udenfor. Ved nabobordet sad et dansk par i 40'erne. De havde nydt en god middag og ønskede at nyde lidt Skagen-stemning på en rimelig god sommeraften. De spurgte tjeneren, om ikke døren kunne være åben til terrassen, så de kunne nyde musikken.

Personalet kunne ikke umiddelbart sige ja og måtte forklare, at de kun må spille mere end 65 dB i alt 10 gange om året efter forudgående tilladelse. Gæsterne forstod tydeligvis ikke svaret og drøftede undrende "meningen med galskaben" henover den Irish Coffee, de netop havde købt.

Efter personalet - nu med en åben dør - havde rendt frem og tilbage ude på kajen og lyttet, blev det heldigvis vurderet, "det går nok", hvorfor vi og de øvrige gæster kunne nyde musikken - udenfor!

Jeg forstår restauratørerne er "skræmte" og truet på deres levebrød. De risikerer jo politianmeldelse og offentliggørelse på kommunes hjemmeside, hvis de "kommer til" at bryde støjregulativet. Herefter følger der måske yderligere inddragelse af musiktilladelser.

Afslutningsvis kan jeg oplyse, at Tom Donovan spiller irsk folkemusik med akustisk guitar. Han spillede indenfor, men gæsterne sad udenfor - det er jo der, gæsterne gerne vil opholde sig om sommeren.

Vi gik hjem ved 22.30-tiden. På Fiskerestauranten sad der fem gæster - udenfor! Der var stille på havn og i by. Havnen var så godt som tom for mennesker - kl. 22.30 en tirsdag aften i juli - uge 28. Det er bare så trist og helt ude af proportioner.

Jeg respekterer (nødvendigvis), at flertallet har talt - men må tilføje - desværre for Skagen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Eframe

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close