Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.08.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Maritim Student: Elever kommer fra hele landet

Elever og forældre i en pause under besøget på MARTEC.
Maritim Student trækker elever fra hele Danmark til Frederikshavn. Det er Emil Drist Fisker fra Vordingborg og Kaya Verge fra Randers to friske eksempler på.

 

Søndag bød Maritim Student velkommen til 32 nye elever fordelt på både HF og STX. Flere elever udenfor kommunen og flere piger starter i år på uddannelsen.

Der er travlhed på MARTEC's skolehjem på Kragholmen, for søndag ankom de nye maritime studenter. Elevernes forældre er med, og der er spænding i luften. Nye ansigter, nye rammer, nye muligheder.

Emil Drist Fisker fra Vordingborg hørte om Maritim Student på Hou Maritime Efterskole.

- Jeg er vild med at sejle, så det var naturligt at søge ind på Maritim Student, hvor jeg får sejlads på skemaet. Desuden overvejer jeg at læse til maskinmester, så det passer fint i Frederikshavn, siger Emil Drist Fisker.

Kaya Verge fra Randers hørte også om uddannelsen på sin efterskole, og hun har glædet sig til at flytte til Frederikshavn.

- Jeg har lyst til at se verden, og her passer Maritim Student fint. Det er klart, at togtet med Skoleskibet Danmark trækker vildt meget, men de mange færdigheder, vi får, og sammenholdet glæder jeg mig også til, siger Kaya Verge.

I år møder Kaya, Emil og de andre elever ind til nye muligheder og forbedrede rammer om Maritim Student. Som en integreret del af uddannelsen kan eleverne således vælge mellem et maritimt studiejob eller sport to gange om ugen i morgentimerne. Desuden er rammerne på skolehjemmet væsentligt forbedret med mulighed for kajak, SUP, musik, træning, pool og meget mere i fritiden. Målet er at skabe en form for efterskolemiljø på skolehjemmet.

Disse tiltag sker i tæt samarbejde med flere af byens maritime erhverv, Frederikshavn Sejlklub, Ungdomsskolen samt Region Nordjylland, som via projektmidler støtter udviklingen af Maritim Student.

Når eleverne er flyttet ind på værelserne, er det tid til at besøge gymnasiet. Normalt besøger nye elever byen, skolehjemmet og skolerne allerede i foråret, men COVID-19 har vendt op og ned på mange ting.

På gymnasiet serveres frokost og en gruppe 2.års-elever har meldt sig til at vise de nye rundt på skolen. Det er kendetegnende for netop Maritim Student, at sammenholdet blandt eleverne er særdeles stærkt. Skolehjemmet og togtet på Skoleskibet Danmark skal nok have en stor del af æren herfor.

Elever og forældre når lige rundt om marinaen for at se de to Match 28-både, som Frederikshavn Sejlklub har anskaffet og stiller til rådighed for eleverne om morgenen, inden turen igen går til Kragholmen. Der skal gives mange informationer.

Allerede mandag og tirsdag skal eleverne gennemgå kursus i sikkerhed og førstehjælp for at være klar til aktiviteterne på havet. Onsdag er der så første skoledag på Frederikshavn Gymnasium, så der er nok at se til i den kommende tid.

Umiddelbart ser uddannelsen ud til at være en win-win: De unge får en afvekslende og meget brugbar uddannelse med mulighed for at få en fod indenfor hos de maritime virksomheder samtidig med, at flere unge kommer til byen med åbenlyse fordele for forenings- og erhvervslivet.

For uddannelsesleder på Frederikshavn Gymnasium, Jan Bjeldbak, er fokus da også helt klart:

- Gør vi det godt, får mange af vores elever forhåbentlig lyst til at fortsætte i uddannelse eller arbejde i Frederikshavn. I den nærmeste fremtid er det derfor vigtigt, at vi udvider vores kreds af samarbejdspartnere blandt de maritime virksomheder og foreningslivet, så vi er klar til næste skoleår, hvor endnu flere elever kommer til byen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close