Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.07.2012 | Af: Katrine Fuglsang

Mesterhold fra Peru spiller med fodboldmusklerne

De dygtige sydamerikanske spillere har vundet 10-0 og 12-0 i de to første kampe.
22-0 er AD Cantolaos målscore efter første dag på grønsværen. Det sydamerikanske mesterhold har fejet al modstand bort i B17-rækken i dette års udgave af Cup No. 1.


 

Spillerne fra klubben AD Cantolao fra Peru holder humøret højt i madkøen. Selvom ingen taler sproget – ja faktisk er det kun tolken, der taler engelsk – så er ingen i madkøen i tvivl om, at drengene har det godt. De klapper og synger, mens andre køtrætte skandinaviske spillere betragter de sydamerikanske sambarytmer med lige dele undren og nysgerrighed.

- Jeg synes, Danmark er et rigtigt dejligt land, for vi bliver behandlet virkelig godt af lokalbefolkningen, siger Italo Regulado, der spiller på Boys 17-holdet. Det er anden gang, han er med til Cup No. 1.

Også holdets træner Guillermo Esteves fremhæver danskernes venlige behandling, som det der får peruvianerne til at komme igen og igen. Klubben AD Cantolao har efter eget udsagn deltaget i turneringen ”mere end fem gange”. Men for mange af drengene er det den allerførste tur uden for Peru.

- Vi er kommet for, at spillerne kan få noget international erfaring. Cup No. 1 er en rigtig god turnering til det, for organisationen behandler os utroligt godt. Og så har vi jo prøvet at vinde turneringen én gang, og det går vi selvfølgelig efter at prøve igen, fortæller Guillermo Esteves.

Det sydamerikanske fodboldakademi er 31 år gammelt og har siden 1981 haft stolte traditioner for at udvikle teknisk stærke spillere, der på trods af en start under fattige forhold i Peru, ofte får en karriere i Sydamerika hos professionelle topklubber.

Italo Regulado vil da også gerne prøve at vinde Cup No. 1, men han og de andre spillere har også en anden agenda. Sidste gang han deltog i turneringen, var de nemlig ikke på diskoteket, og det er han slet ikke i tvivl om, var en fejl.

- Hvis træneren giver os lov, så SKAL vi altså derover denne gang, smiler han.

Er det også for at snakke med skandinaviske piger?

- Hahaha, det er da helt klart meningen…

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close