Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.02.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Metal Ligaens grundspil udvides til 48 kampe

White Hawks' fans kan se frem til otte kampe mere i grundspillet. Foto: iShoot.dk
ISHOCKEY: Metal Liga fortsætter i den kommende sæson med samme besætning som denne sæson afsluttes. Det besluttede Ligaforeningen mandag på et møde, hvor sæsonen 2019/20 var øverst på dagsordenen.

 

De ni hold kommer til at møde hinanden seks gange i grundspillet og ender dermed på 48 kampe inden slutspillet. Det er otte kampe mere end i denne sæson, hvor holdene kun mødes fem gange.

Det såkaldte play-in, som Metal Ligaen spiller med i denne sæson, lægges ned og de otte bedste hold går direkte til slutspil i den kommende sæson.

At Metal Ligaen fortsætter med ni hold, betyder også, at Ligaforeningen – som består af de ni klubber i Metal Ligaen – sagde nej til at indlemme Gentofte Stars som det 10. medlem. Gentofte Stars spillede senest med i sæsonen 2017/18.

- Efter to sæsoner med klubber, der har haft svære økonomiske problemer, vurderede Ligaforeningen, at det er for tidligt at tro på, at Gentofte Stars kan vende tilbage til Metal Ligaen som et solidt selskab. Der er dog fortsat et ønske om flere hold i Metal Ligaen, og Licensudvalget vil på baggrund heraf fortsætte arbejdet med reglerne for optagelse af "nye" hold, så det bliver så transparent som muligt at søge optagelse i Ligaforeningen, siger formand for Ligaforeningen, Klaus Rasmussen.

Metal Final4, pokalturneringens slutspil, afvikles efter samme model som i denne sæson. Efter 16 kampe i grundspillet for hvert hold, går de fire bedste hold videre til Metal Final4. De fire deltagende klubber kan, som i denne sæson, søge om at være vært for eventen.

TRANSFERDEADLINE OG PLAY-IN FOR 2018/19-SÆSONEN:
Den nuværende sæson, 2018/19, står foran sin kulmination, og her er et par væsentlige datoer forestående:

* Transferdeadline for klubberne er 15. februar 2019. Her følger Metal Ligaen den internationale kalender.

* Play-in, hvor grundspillets nummer otte og ni, spilles fra 26. februar og frem til et af holdene har tre sejre på kontoen. Der spilles bedst af fem kampe, og nummer otte har en 1-0-føring med ind til serien og starter serien på hjemmebane. Det vil sige, at en eventuel femte kamp spilles hos nummer ni i grundserien.

 

BillederTilføj billede


FOTO: iShoot.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close