Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.06.2022 | Af: Michael Frederiksen

Mette Hardam retter hård kritik mod administration

Venstres gruppeformand, Mette Hardam, retter nu en hård kritik mod administrationen bag Teknisk Udvalg i Frederikshavn. Det sker på baggrund af blandt andet Kanal Frederikshavns artikel om, at Venstre vil nedlægge Palmestranden.

 

Hun kalder administrationens arbejde for "uprofessionelt" og "det værste hun har oplevet fra den kant i sine ni år i byrådet".

- Jeg håber, at de ansvarlige for udsendelsen af dagsordenen til torsdagens ekstraordinære møde i Teknisk Udvalg indleder med en undskyldning til udvalgets medlemmer - det vil være på sin plads, mener Mette Hardam.

Hun pointerer, at Venstre hverken har foreslået at nedlægge Palmestranden eller lukke kantinen på Sæby Rådhus, som det ellers fremgår i et bilag til torsdagens dagsorden.

- Der er behov for at vende alle sten og åbne øjnene for fremtidens udfordringer, men Venstre har ikke fremsat konkrete budgetforslag om Palmestranden, understreger gruppeformanden.

Budgetforhandlingerne vedrørende 2023 er i alle de politiske udvalg i fuld gang. I år er opgaven særlig vanskelig, idet den demografiske udvikling med flere ældre og færre skatteindtægter fortsætter. Hertil kommer et voldsomt øget pres på sundhedssektoren og specialområdet. Endelig er konsekvenserne af krigen i Ukraine mærkbar med både voldsomt stigende brændstof- og energipriser samt en meget skrabet økonomisk aftale mellem kommunerne og staten enormt mærkbare for kommunens økonomi.

- Den forandrede virkelighed betyder, at man må vælge mellem enten at fortsætte som hidtil og ved hjælp af ”salamimetoden” skære stykker af ydelserne over det hele, så forringelserne af velfærden, undervisningen, plejen, vejene og så videre fordeles på alle områder - eller også kan man vælge at stoppe op og undersøge, om der kan tænkes anderledes, påpeger Mette Hardam.

Venstre mener, at der er behov for at tage kampen op med de nuværende og fremtidige udfordringer for bedst muligt at ruste kommunen til en verden, der ser anderledes ud end det, vi har været vant til.

- Dette er nødvendigt for at have råd til at yde en god og kompetent velfærd til alle borgere. En af forudsætningerne herfor er, at der både skabes indtægter og prioriteres hårdt i opgaver. Den sidste del af opgaven ligger så allerede på bordet i alle udvalg, som skal foretage besparelser. Udvalgene er i arbejdstøjet, men er i proces. Venstre har IKKE stillet forslag om at nedlægge Palmestranden. Det vil vi godt slå en pæl igennem, udtaler Mette Hardam.

Til gengæld står det ifølge Venstre helt klart, at der må tænkes nyt, og at alle sten skal vendes, så Frederikshavn Kommune både nu og i fremtiden sikres indtægter og kan give alle borgere gode vilkår.

- Venstre har derfor som øvrige partier bedt forvaltningen om at lave beregninger på alt fra børneområdet til ældreområdet og alt det indimellem. Det sker på lukkede møder, og det er virkelig uprofessionelt at administrationen bag Teknisk Udvalg udstiller, hvad partierne drøfter for lukkede døre. Som gruppeformand er jeg rasende på mine partifællers vegne over, at et spørgsmål omkring økonomi af Palmestranden og spørgsmål om optimering af drift i kantinen på Sæby Rådhus i administrationen bliver omsat til spareforslag med ord som "nedlæggelse" og "lukning", raser Mette Hardam.

Hun vil på næstkommende møde i Økonomiudvalget bede om en redegørelse for denne behandling af det politiske arbejde.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close