Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.08.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Militærhistorisk dag udvider i Fylleledet Skov

Arrangementet løber over to dage i år.
Fredag 10. og lørdag 11. august afvikles arrangementet Militærhistorisk dag i Fylleledet Skov - også kendt som Kunstskoven - med hovedindgang fra Donbækvej 8 i Frederikshavn.

 

- Arrangementet løber over to dage i år. Vi har igen fået lov til at låne den privatejede skov, som er ejet af Birgit og Jens Erik Huulgaard. Skoven er et godt sted af være for os, da den blandt andet rummer en del ammunitionsbunkere fra besættelsen og NATO-bunkere af nyere dato, udtaler Claus Nielsen fra styregruppen.

Der vil i år være hovedindgang fra Donbækvej, hvor Frederikshavn Rideklub og Bangsbo Freja er så venlige at lade folk parkere på deres parkeringspladser. Indgangen fra Brønderslevvej vil kun være for cykler og handicappede.

- Det gør vi for at undgå trafikkaos på Brønderslevvej, hvor der ikke er muligheder for lovlig parkering, oplyser Anette Jørgensen fra Styregruppen.

Der er mange veteranbiler og nye aktører. Blandt andre vil en større gruppe fra både WW2 Tommies og Baker Company i år deltage i arrangementet, hvilke henholdsvis portrætterer 2. Verdenskrig britiske og amerikanske soldater.

- Militærhistorisk Dag rummer dog ikke udelukkende 2. verdenskrig. Igen i år er vi så heldige at få besøg af militærkøretøjer fra Den Kolde Krig, fortæller Oliver Wæhrens, som også er med i styregruppen.

Der er tilmeldt en del militærveterankøretøjer. Aalborg Kaserners Veteran Panser- & Køretøjsforening kommer blandt andet med en Dodge og MAN 8. Militærkøretøjsklubben kommer ligeledes med veteranmilitærkøretøjer. Derudover kommer der en Volvo 164 fra 1972, som selveste Dronning Margrethe har kørt i.

Hjemmeværnskompagni Frederikshavn har bakket op om arrangementet i flere år, og i år er ingen undtagelse.

- Vi gør det for at vise, hvad hjemmeværnet står for, og får vi så nye medlemmer, er det jo en ekstra sidegevinst, mener premierløjtnant Hans Kurt Toft Christensen.

Hjemmeværnet vil som de foregående år også lave nogle events både fredag og lørdag.

Som noget nyt kommer Dansk Milsim, der ligeledes vil lave små events fredag og lørdag.

Besættelsesgruppe Nord og Die Infanteristen deltager som soldater fra 2. verdenskrig, og for første gang også en deltager, som portrætterer The Australian Army, ligeledes fra 2. verdenskrig.

Der vil blive rig mulighed for at få stillet sulten og tørsten på dagen. Café Richs vil sælge smagsprøver på erstatningskaffe, og Bangsbo Frejas Venner vil sælge forfriskninger hele dagen. Ved museet Sognefogedgården kan man købe is.

Museet Sognefogedgården og Hangarens Venner vil have et Pop-Up museum i Vagthuset, ved Informationen.

I år vil Styregruppen bag Mililtærhistorisk Dag også kunne tilbyde foredrag med Suzi Elena Apelgreen. Hun er tidligere FN-soldat, hvis veje en dag blev krydset med den tidligere tyske soldat Heinrich Germer. Det bliver til en bog "Fra Vestkysten til Østfronten".

Suzi, som også er operasanger, fortæller i et gribende foredrag, om Heinrich Germers oplevelser som udstationeret på den fredelige danske Vestkyst uden kamphandlinger til halvandet år i helvede på jord på Østfronten og tilbage til en fredelig udstationering i Norge resten af krigen. Der vil lørdag være to foredrag - kl. 13 og kl. 16. Dernæst er der mulighed for at købe hendes bog begge dage.

De foregående år har der også været en skydebane for børn og barnlige sjæle, det vil der også være i år. De forskellige aktører vil have små opvisninger i løbet af dagen. Desuden vil flere af aktørerne starte arrangementet allerede torsdag 9. august med en tur fra Fylleledet og ned til gågaden, hvor man vil kunne møde nogle af dem på Fisketorvet fra kl. 16 til 17.30.

Alt i alt er der lagt op til et par begivenhedsrige dage i Fylleledet Skov, hvor der er åbent fredag kl. 19-22 og lørdag kl. 12-21.

- Vi skulle have haft fakler tændt om aftenen i skoven, men på grund af afbrændingsforbuddet kan vi desværre ikke det. Derfor kan vi som en sjov ting, opfordre gæsterne til at tage lommelygter eller pandelamper med om aftenen. Det giver en anderledes oplevelse af arrangementet, siger Allan Simonsen fra styregruppen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close