Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.01.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Milliontilskud til børn og unge i Fr.havn Kommune

Der er penge på vej til børne- og ungeområdet i Frederikshavn Kommune. 11,7 millioner kroner er givet i tilskud fra Socialstyrelsen. Millionerne er målrettet udsatte børn og unges trivsel i skoler og dagtilbud.

 

En hurtigere indsats gør en stor forskel over for de børn, der allerede før skolestart eller i indskolingen viser tegn på mistrivsel og får brug for særlig støtte og vejledning. Det viser erfaringer fra pædagogisk psykologisk rådgivning, PPR. Frederikshavn Kommune vil styrke arbejdet med de sårbare og udsatte børn, og det sker på baggrund af et stort ønske, både politisk og fra fagligt personale:

- Med det tilskud vi har modtaget, får vi mulighed for at fortsætte og intensivere arbejdet med de vigtige år i barnelivet og være tilstede for børnene med flere medarbejdere, og det er noget af det, vi mener gør den største forskel for at ændre på udviklingen, så flere børn for eksempel oplever glæde, succes og robusthed - også senere i livet, siger Anders Brandt Sørensen, ny formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget, Christina Lykke Eriksen:

- Vi har længe været bevidste om og arbejdet med, at der skal sættes tidligere ind over for børn og unges mistrivsel. Projektet, som der nu er mulighed for at gennemføre, giver os større mulighed for at give dem støtte understøtte og kvalificere den tidlige indsats.

De 11,7 millioner kroner bliver i Frederikshavn Kommune omsat til Robuste børn og unge på Toppen. Pengene er søgt fra en satspulje i Socialstyrelsen, der for at intensivere og investere i den forebyggende indsats, har afsat 123 millioner kroner til indsatsen på landsplan.

- Vi har set en stigning i antallet af børn, der har behov for støtte. De er urolige og kan ikke koncentrere sig og ender derfor i konflikter og mistrivsel. Dem kan vi nu i samarbejde med forældrene lave en styrket indsats overfor. Samtidig har der været en tendens til at flere børn i folkeskolen har for meget fravær. Nogle kommer slet ikke i skole. De børn og unge mister helt tilknytningen til skolens sociale liv, og deres faglige udvikling påvirkes negativt. Det betyder, at de allerede i barneårene taber muligheder på gulvet, og det er vores fornemste opgave at disse børn og unge får tag i skolen igen og vender udviklingen, siger Susanne Friis Andersen, teamleder i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Frederikshavn Kommune.

Robuste børn og unge på Toppen varer foreløbig tre år og supplerer det arbejde, Frederikshavn Kommune allerede har sat i gang. Blandt andet er der skabt gode resultater med et fokus på de mindste børn med for eksempel ekstra indsats overfor kommende forældre og førstegangsforældre, hvor de får vejledning i forhold til - og om - relationen til barnet og dets behov.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close