Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.07.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Mindre underskud: Rock i Frederikshavn fortsætter

Publikum kan godt begynde at glæde sig til endnu en musikfest på Knivholt.
Rock i Frederikshavn overlevede skæbneåret og er klar til en ny omgang pop- og rockfest på Knivholt i 2013.

 

- Vi tør godt offentliggøre, at vi har besluttet at fortsætte, og vi glæder os rigtigt meget til at arrangere Rock i Frederikshavn for 11. år i træk, siger Thomas Hansen fra arrangørgruppen.

Billetsalget til årets arrangement levede ikke op til forventningerne. Kun godt 5.500 mennesker valgte at købe en billet til musikfesten lørdag 9. juni, hvor blandt andre Rasmus Seebach, Nik & Jay, Kim Larsen, Magtens Korridorer og Johnny Madsen var på plakaten. Selv om omsætningen i boder, barer og telte var højere end forventet, måtte arrangøren, Sporten Venner (Gærum IF og Kvissel-Ravnshøj IF), for andet år i træk notere et underskud.

Thomas Hansen oplyser, at der er tale om et mindre underskud, men han glæder sig over, at alle regninger er betalt, og at de to klubber alligevel kan se frem til at få udbetalt et beskedent overskud.

- Jeg er godt klar, at det lyder mærkeligt, at der bliver penge til Gærum IF og Kvissel/Ravnshøj IF, men lige siden Rock i Frederikshavn sluttede, har arrangørgruppen og 20-30 frivillige fra hver af de to klubber arbejdet frivilligt og tjent penge ved lignende musikarrangementer hos vores netværkssamarbejdspartnere. Vi skal også af sted i morgen, men allerede inden dette arrangement er vi sikre på et samlet overskud. Det har krævet en stor arbejdsindsats, men vi er glade for at være kommet helt i mål, udtaler Thomas Hansen.

Frederikshavn er langt fra den eneste by, hvor større musikarrangementer har det svært. Skive Festival er tvunget helt i knæ. Flere leverandører står tilbage med en kæmpe gæld. Det gælder blandt andet firmaet Godik i Brovst, hvis indehaver, Kim Godiksen, nu vil lave en støttekoncert for at redde den fire dage lange festival i Skive. Rock i Holstebro kommer i bedste fald ud med et nul efter overskud på 1 million i 2010 og 400.000 kroner i 2011.

Trods finanskrisen har udgifterne til musikken være stigende de seneste år. Noget tyder dog på, at stigningen stopper nu, fordi flere store og middelstore festivaler formentlig lukker.

Datoen for Rock i Frederikshavn 2013 er endnu ikke fastsat, men et godt bud er lørdag 8. juni.

- Vi håber, at lokalbefolkningen fortsætter opbakningen til Rock i Frederikshavn, og her tænker jeg både på de private og erhvervslivet, udtaler en fortrøstningsfuld Thomas Hansen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Hornshøj

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close