Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.06.2022 | Af: Michael Frederiksen

Minister skal nu forklare tvivlsom milliard-handel

Per Larsen beder forsvarsministeren redegøre, hvorfor et firma, der på daværende tidspunkt kun har været registeret i tre dage, får tildelt en offentlige opgave uden udbud.
Folketingsmedlem Per Larsen (C) stiller nu flere spørgsmål til ministeren i sagen om, at Forsvarsministeriet har valgt at droppe et nationalt udbud og i stedet direkte har tildelt konsortiet Danske Patruljeskibe K/S en ordre på nye krigsskibe til fem milliarder kroner.

 

Forsvarsministeriet begrunder sin beslutning med, at de vurderer, at der ikke findes et rimeligt alternativ. Det er Karstensens Skibsværft i Skagen, Orskov Yard i Frederikshavn og det fynske værft Fayard stærkt uenige i.

- Vi er mange danske værfter, der før har bygget eller serviceret Forsvarets fartøjer. Værfterne har endda en stor erfaring med at samle trådene og styre byggeprocessen, så den holdes indenfor budgettet. Den erfaring har vi opbygget gennem mange år, siger direktør Knud Degn Karstensen, Karstensens Skibsværft.

Nu rejser Per Larsen, der fremover stiller op i Frederikshavn-kredsen, sagen politisk. Han stiller følgende spørgsmål til forsvarsminister Morten Bødskov:

  • Hvilke faglige begrundelser ligger der bag at tildele opgaven om at bygge nye krigsskibe til netop Danske Patruljeskibe K/S, som kun var registeret tre dage før, og hvordan kan det retfærdiggøres, at opgaven ikke er kommet i udbud, som det fremgår af Berlingskes artikel "Forsvarsministeriet vil købe krigsskibe for fem milliarder af Terma-konsortium uden udbud"?

  • Kan ministeren forsikre om, at brancheorganisationerne involveret i udbuddet af krigsskibe, ikke har lavet et system, hvor de indbyrdes aftaler, hvem som skal have opgaven, som det fremgår af Berlingskes artikel "Forsvarsministeriet vil købe krigsskibe for fem milliarder af Terma-konsortium uden udbud"?

  • Mener ministeren, at Danmark kan være sikker på, at have fået den bedste og billigste aftale, når Forsvarsministeriet køber krigsskibe uden udbud, som det fremgår af Berlingskes artikel "Forsvarsministeriet vil købe krigsskibe for fem milliarder af Terma-konsortium uden udbud"?

  • Ministeren bedes redegøre, hvorfor et firma, der kun på daværende tidspunkt har været registeret i tre dage, får tildelt en offentlige opgave uden udbud, som det fremgår af Berlingskes artikel "Forsvarsministeriet vil købe krigsskibe for fem milliarder af Terma-konsortium uden udbud"?

  • Ministeren bedes angive, hvorvidt tildeling af opgaven om at bygge nye krigsskibe til Danske Patruljeskibe K/S var tildelt på forhånd, som det fremgår af Berlingskes artikel "Forsvarsministeriet vil købe krigsskibe for fem milliarder af Terma-konsortium uden udbud"?

Per Larsen understreger, at Det Konservative Folkeparti ikke har nogen interesse i, hvorvidt det bliver den ene eller den anden udbyder.

- Det er alene processen, vi tillader os at sætte spørgsmålstegn ved, siger han.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close