Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.11.2018 | Af: Torben Rasmussen

Modig stand-up for feinschmeckere i DMH

Der er fuldt hus denne aften - 6 ud af 6 stjerner til Thomas Hartmann.
For tiden vælter det nærmest ind over bygrænsen med kendte, dygtige mennesker, som alle har det ene formål, nemlig at på hver deres måde at underholde det frederikshavnske publikum. 

 

Onsdag aften var der ikke mindre end to arrangementer i Det Musiske Hus. Den store sal opførte Henriks Ibsens Peer Gynt med blandt andre Preben Kristensen, og den lille sal havde besøg af komikeren Thomas Hartmann.

Vi koncentrerer os om sidstnævnte arrangement, som denne onsdag trak fulde huse, hvilket vil sige godt 150 personer.

Thomas Hartmann er måske ikke den mest kendte af stand-up-komikerne på den danske scene, men for de rigtige kendere af genren, var man klar over, at det ikke er en hr. hvem som helst, som var på besøg.

Thomas Hartmann har i lange perioder gjort sig som manuskriptforfatter til blandt andet "Langt fra Las Vegas", hvor han står bag ikke færre end 11 afsnit. Endvidere har han skrevet store dele af Anders "Anden" Matthesens materiale, så jo, publikum havde virkelig noget at have forventningerne i.

Vi er i Frederikshavn vant til, at stand-up bliver fremført enten i Arena Nord eller fra den store scene i Det Musiske Hus, hvilket man selvfølgelig i mange tilfælde er nødt til på grund af omkostningerne til de navne, som optræder. Det er dog en gave, når vi som publikum en gang imellem kan få lov til at opleve den nærhed, den intime stemning, ja, nærmest samhørighed med en optrædende, som tilfældet var denne aften.

Thomas Hartmann kom forbi med showet "Kærlighed", som han turnerer land og rige rundt med.

Vi fik et indblik i Hartmanns opvækst, hans kærlighedskvaler, og ikke mindst de nuancer og afarter af kærligheds livet, som spænder lige fra kærlighed mellem mennesker, kærlighed til dyr og den kærlighed, som man kan have til ting, man holder af.

Vi var i aften vidner til en Thomas Hartmann, som på den mest forunderlige måde kunne slippe afsted med diverse statements som, så at sige, næsten alle andre ikke ville slippe godt fra. Grunden til, at vi falder pladask for disse, lidt for langt ude jokes, er, at rummet ikke er større, end at hans kropssprog og mimik bliver fanget af alle, og dermed bliver hele situationen, som var på vej ud over kanten, hevet hjem, og pointet bliver taget i hus.

Det kræver mod og mandshjerte at begive sig ud på denne galej, og det er ikke noget, man skal begive sig ud i, med mindre man kan sit stof til fingerspidserne. Det kan Thomas Hartmann. Det var en sublim oplevelse - stand-up for feinschmeckere.

Der er fuldt hus denne aften - 6 ud af 6 stjerner.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close