Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.08.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Mogens har købt en eldrevet pølsevogn

Mogens Lassens nye 'grønne' bil til de røde pølser har allerede vakt berettiget opsigt overalt, hvor den charmerende pølsevogn har kørt eller været parkeret.
Når snakken falder på pølsevogne, ledes tankerne mod en traditionel "campingvogn" parkeret på torvet og gågaden. Når den skal flyttes, spændes den efter en større bil. Det kræver plads, planlægning og masser af brændstof at flytte den tunge vogn. Men sådan behøver det ikke at være.

 

Frederikshavn er blevet en charmerende og opsigtsvækkende eldrevet pølsevogn rigere, efter at byens pølsemand nummer 1, Mogens Lassen, har investeret i "HotDog’en".

- Jeg ville egentlig have trappet ned rent arbejdsmæssigt, efter at jeg er blevet pensionist, men da jeg så denne her sjove og søde vogn, måtte jeg bare eje den, fortæller Mogens Lassen.

Som sagt, så gjort. Han købte den fuldt udstyrede pølsevogn, hvor både køkkengrejet og selve vognen drives af el. HotDog’en, som den nye vogn hedder, har et lille førerhus, den må køre op til 30 km/t, og den lades op med helt almindeligt stik til 230V. Da Mogens Lassen købte den fra en pølsemand i Helsingør, fik han at vide, at den i hvert fald kunne køre i tre dage på en opladning, men det ser ud til at være en endnu bedre statistik end det.

- Jeg har haft den i fem dage og har kørt lidt i den hver dag, og jeg kan overhovedet ikke se på måleren, at der er brugt el, så den har ikke været sat til opladning endnu, fortæller han.

Og selv om Mogens Lassen kun har haft pølsevognen i ganske få dage, så har den allerede vakt meget opsigt. Kunderne beundrer den og spørger til historien.

- Ja, folk er nysgerrige, og den er et fint blikfang. Den kan jo køre både ude og inde, den larmer ikke og har selvfølgelig ingen udstødningsgas eller andet usundt. Den er et fint supplement til min forretning, der ud over de faste pølsevogne også i stigende omfang omfatter servering af pølser og brød til både bryllupper, runde fødselsdage, rejsegilder, receptioner og ikke mindst når virksomheder skal fejre successer og mærkedage, fortæller Mogens Lassen.

Billedtekster:

2. Den ligner måske umiddelbart en helt almindelig pølsevogn, men Mogens Lassens nye ”HotDog’en” er både el- og selvkørende og behøver ikke en bil til at flytte sig.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close