Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.03.2017 | Af: Peter Noritaka Andersen

Mountainbikespor på Pikkerbakken

Sporbyggerne er lige blevet belønnet med 15.000 kr. fra Spar Nord Fonden.
Sporbyggerne NorthEastCoast Trailbuilders påbegyndte sidste år etableringen af et teknikspor i Bangsboskoven og et spor på Pikkerbakken. Når sporet på Pikkerbakken er færdigt, står man tilbage med cirka 2.5 km i alt, hvor man får en hård tur opad og belønnes med en god tur nedad. 


 

Etableringen af sporet foregår i samarbejde med Frederikshavn Kommune, som har set behovet for adskillelse af mountainbikere i skoven fra andre brugere af skoven, så alle parter kan nyde og bruge skoven. Timingen kan næsten heller ikke være bedre, da sporten og dens sidegevinster er blevet et nationalt anliggende. Det har miljø- og fødevareminister Esben Lunde også en klar holdning til.

- Naturen skal ikke være et lukket museum. Den skal både benyttes og beskyttes. Vi skal slå dørene op til naturen, så flere kan få glæde af naturen. At flere og flere danskere hopper på MTB-cyklen og får pulsen op på et af de mange spor, der er lavet lige præcis til det, er glædeligt. Ved at etablere spor, der er målrettet mountainbikeryttere, mindsker vi også de mulige gener for naturen og skovens andre gæster, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

- Jeg har en klar vision for, at alle danskere skal kunne leve dét liv, de gerne vil. Det indebærer blandt andet, at de har adgang til en rig natur, og at der både skal være plads til gåture, løbeture og cykleture i de danske skove. Derfor giver det god mening, at danskerne får endnu flere kilometer mountainbikespor at boltre sig på i statens skove og andre naturområder, siger Esben Lunde Larsen.

Samtidig understøtter initiativet lokal vækst og turisme. Friluftsliv er allerede nu en milliardindustri, og mountainbikesporten alene genererede i 2013 en samfundsøkonomisk gevinst på 600 mio. kroner og næsten 450 fuldtidsbeskæftigede.

NorthEastCoast Trailbuilders holder spordag 11. marts, kl. 9.00 på Pikkerbakken.

- Har man lyst til at deltage, er man meget velkommen til det. Vi kan altid bruge flere hænder. Man er også velkommen til at komme og se, hvad det er for noget, vi laver og stille spørgsmål, siger Rasmus Brunø fra NorthEastCoast Trailbuilders.

Sporbyggerne er lige blevet belønnet med 15.000 kr. fra Spar Nord Fonden, som skal bruges på maskiner, som skal lette arbejdet i fremtiden med at vedligeholde sporene i Bangsboskoven, på Pikkerbakken, Katsig og Sæby.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Peter Noritaka Andersen

FOTO: Peter Noritaka Andersen

FOTO: Peter Noritaka Andersen

FOTO: Peter Noritaka Andersen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close