Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.05.2012 | Af: Laila Dam

Musikskolen leverede upcoming jazz-bands

Crossover Unit lagde ud med at blæse jazzfestivalens dag to i gang på torvet under en skyfri himmel foran et stort publikum.
Til årets Jazzfestival i Sæby bidrog Musikskolen med to talentfulde bands, nemlig Crossover Unit og Dream Team. 

Crossover Unit lagde ud med at blæse jazzfestivalens dag to i gang på torvet under en skyfri himmel foran et stort publikum. Som navnet indikerer, så er Crossover Unit et band, som krydser over i forskellige genrer, blandt andet jazz, latin, rock og pop.

Instrumentalbandet, hvor trompeten har rollen som forsanger, består af fem unge mennesker i alderen 14-17, som alle kommer fra Sæby og Frederikshavn. Trods deres unge alder ved de alle, at de vil være noget indenfor musikken, og derfor er deres arbejde præget af stor professionalisme. Dette var tydeligt at se, for efter deres optræden var der kun positive reaktioner at finde blandt publikum.

Eksempelvis udtalte en turist fra Svendborg følgende: "Det lyder dejligt, og jeg er meget imponeret over, at de kan gøre det så godt i forhold til deres unge alder".

Også hos bandets coach, Henrik Engqvist, var der stor tilfredshed:

- Musikalsk set klarede alle mine elever det fantastisk i dag. De var sikre, og alt gik efter planen, så det var rigtig godt. Vores prøve tidligere i dag gik ikke så godt, men typisk siger man, at generalprøven helst ikke skal gå for godt, for så er folk ekstra skarpe til selve koncerten.

Om aftenen flyttede Jazzfestivalen ned til havnen, hvor Dream Team spillede for et fyldt telt. Dream Team er et stort band med 12 spilleglade og energiske medlemmer, som har rødder i Sæby. Bandets medlemmer er i alderen 14-21 år og er nogle meget dygtige og engagerede musikere - hovedparten af dem går nemlig eller har gået i talentklassen på Musikskolen. Til aftenens koncert leverede bandet numre af eksempelvis Tower of Power, Earth Wind & Fire, Blast og Chaka Khan.

For Dream Team var dagen ekstra speciel, for bandet har nemlig for nylig indspillet en cd, som havde release til Sæby Jazzfestival.

- Indspilningen af cd’en er gået rigtig godt. Det har krævet stor koncentration fra alle parter, idet indspilningen af cd’ens tre sange er foregået på kun én dag, siger Jens Nielsen, musikskoleafdelingsleder, som har stået for indspilningen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Laila Dam

FOTO: Laila Dam

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close