Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.11.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Musikstøj i Skagen skal igen debatteres i byrådet

Der har kun været tre konkrete klager over høj musik i Skagen i 2019. Alligevel skal sagen igen-igen debatteres i byrådet i Frederikshavn Kommune.

 

"Evaluering af musikstøj fra restaurationer i Skagen i 2019" lød en af overskrifterne, da politikerne i Plan- og Miljøudvalget holdt møde i denne uge.

I 2017 modtog kommunen 20 klager over høj musik. Det faldt til 12 i 2018 og kun seks i 2019.

- Det er min klare fornemmelse, at restaurationer og forvaltning har en god måde at arbejde sammen på. Der bliver taget de nødvendige hensyn, og tallene tyder på, at ét eller andet virker, mener formand Mette Hardam (V), Plan- og Miljøudvalget.

Halvdelen af klagerne i år var bekymringer over Old Irish Pubs opstart. Klagerne skyldtes således ikke konkrete støjgener. Old Irish Pub planlagde åbning 28. juni 2019, men har kun haft åbent et meget begrænset antal dage, da de ikke opnåede alkoholbevilling.

To klagede over Skagen Bryghus. Klagerne blev dog afvist, idet bryghusets musikanlæg er plomberet til at overholde grænseværdierne ved den nærmeste bolig. Derudover er der modtaget en klage over Kompasset, som har fået præciseret, at døre og vinduer skal holdes lukkede, når der spilles musik.

Der er i år givet 51 dispensationer fra støjgrænseværdierne. Det tal var sidste år 57, mens der i 2017 blev givet 71 dispensationer.

På den baggrund indstillede kommunaldirektør Mikael Jentsch, at Plan- og Miljøudvalget fastholder den nuværende restaurationsforskrift, og at administrationen forbliver uændret i 2020.

Den indstilling fulgte seks af syv udvalgsmedlemmer, men Erik Kyed Trolle (S) begærer sagen i byrådet.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close