Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.05.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Når fædrenes synder nedarves i generationer

Forfatter Anne-Marie Christensen udgav i 2018 bogen ”Landsforrædernes Børn”, der fortæller om et mørkt kapitel i både Danmark og i forfatterens egen families historie. Et indblik i den skam, efterkommerne af danskere i nazitysk tjeneste føler. 

 

Hør Anne-Marie Christensen onsdag 15. maj kl. 19.30-21.30 på Frederikshavn Bibliotek, hvor hun fortæller om ”Landsforrædernes Børn”, og om det forudgående arbejde med at indsamle materiale til bogen.

Anne-Marie Christensen fortæller om et mørkt kapitel i både Danmarks og i foredragsholderens families historie med en bedstefar, der kæmpede i bl.a. SS division Wiking og i Schalburgkorpset.


Vi skal høre om de alvorlige og langstrakte konsekvenser, som retsopgøret efter besættelsen fik for de 27.000-40.000 børn af de 13.521 landsforrædere. Et kapitel fra efterkrigstiden, som hverken faghistorien eller vi som nation taler om. Forfatteren bruger sin egen mor som udgangspunkt, men hun inddrager også enkelte andre landssvigerbørn, for på den måde at give et indblik i den skam, de har måttet leve med, når fædrenes synder nedarves i generationer.


Anne-Marie Christensen runder sit foredrag af med mange af de stærke reaktioner, som udgivelsen af bogen har givet.

Billetterne finder du på bibl.frederikshavn.dk eller på dit lokale bibliotek i den betjente åbningstid.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close