Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.10.2015 | Af: Michael Frederiksen

Næste år vil Magnus på AaB's superligahold

Magnus Christensen spillede samtlige 90 minutter i sin landsholdsdebut. Under artiklen ses han midt i billedet, da Bangsbo Frejas U13-hold i 2010 vandt sølv ved JM i indefodbold.
Magnus Christensen fra Frederikshavn debuterede i søndags på U19-landsholdet. Han trådte sine første fodboldstøvler skæve i Bangsbo Freja. Som 13-årig skiftede han til AaB, hvor målet er at debutere på superligaholdet næste år.

 

Vi fangede den talentfulde frederikshavner, da han i går var hjemme hos sine forældre på Holmbovej i Bangsbostrand.

Hvad tænkte du, da du blev udtaget til U19-landsholdet?

- Jeg blev naturligvis helt vildt stolt over at være blevet udtaget til et så stærkt landshold, som U19-landsholdet er. Det er meget tilfredsstillende, at ens hårde arbejde bliver belønnet på den måde, og at det ikke kun er min familie og folk i AaB, som synes, at jeg er god, men at landstræneren, som har så mange spillere at vælge imellem, synes det samme.

Hvor normalt er det at få sin første optræden i rødt og hvidt "helt oppe" på U19-landsholdet? Og hvad fortæller det om din udvikling de seneste år?


- Specielt i AaB er der flere eksempler på "sent udklækkede" landsholdsspillere. Der er for eksempel Nicolaj Thomsen, som først fik sin debut på U18-landsholdet, men som nu spiller fast på superligaholdet, var en etableret spiller på U21-landsholdet og har været inde omkring A-landsholdet.

- Selvfølgelig havde jeg da ønsket, at debuten var kommet lidt før, men jeg vil hellere have, at den kommer nu omkring U19-landsholdet og hvor det begynder at betyde noget, end jeg ville have, at den kom i U16, og at jeg derfra var røget helt ud af landsholdet igen. Det er en rigtig fin udviklingskurve, jeg er inde i.

Hvordan var det at trække i den røde landsholdstrøje?

- Det var en kæmpe oplevelse, som er svær at beskrive. Det var en stor stolthed, som fyldte min krop, da den danske nationalmelodi blev spillet og en oplevelse, som jeg aldrig glemmer.

Magnus Christensen spillede samtlige 90 minutter i den første kamp, hvor Danmark vandt 3-0 over Rumænien. I det andet opgør, hvor danskerne besejrede rumænerne med 4-1, blev han skiftet ud efter en time. Ifølge eget udsagn med "ømme stænger efter to kampe på 48 timer".

Tror du, at du kommer med i næste måneds tre EM-kvalifikationskampe på Malta?

- Det er svært at spå om, men jeg synes helt klart, at jeg har budt mig rigtig fint til, og jeg har også fået positiv respons fra træneren (Bent "Turbo" Christensen, red.). Jeg synes, mine chancer er rigtig fine, men der er rigtig mange dygtige spillere i årgang 97, så det er et lille nåleøje at komme igennem, men jeg har i hvert fald gjort mit for at bevise, at jeg er en mand, man skal satse på.

Hvad betyder landsholdsudtagelsen for din karriere?

- Selvfølgelig betyder det, at man bliver lagt lidt mere mærke til både i Danmark og i udlandet, men én udtagelse betyder jo ikke specielt meget, hvis man har planer om at drive sin karriere rigtig langt. Jeg har ambitioner om flere udtagelser og om at komme ind omkring U21-landsholdet på et tidspunkt, så der skal lægges meget mere arbejde i det for hele tiden at udvikle mig og byde mig til. Som min kloge far siger det, så er "indfrielsen af ét delmål blot et billede af, hvor langt man er fra det endelige mål", som i mit tilfælde selvfølgelig er at se, hvor langt jeg kan drive min karriere.

Hvornår ser vi dig i Superligaen?

- Næste år, hvis jeg formår at bevise mit værd over for Lars Søndergaard (AaB's superligatræner, red.).

Drømmer du om udlandet?

- Som næsten enhver anden fodboldspiller drømmer jeg da om at tage skridtet ud i det store udland. Det skal dog ikke bare være en tilfældig klub i en tilfældig liga i udlandet. Jeg har snakket med min agent om nogle klubber, der kunne ligge godt til den type fodboldspiller, jeg er, og det kunne eksempelvis være nogle hollandske eller belgiske klubber, hvor samfundet og fodbolden også minder meget Danmark, og hvor skridtet ikke er for stort. Drømmemålet er dog Premier League og Liverpool, hvor jeg kan forsøge at hjælpe klubben tilbage til fordums storhed ;-)

Hvad er dit råd til fodbolddrenge på otte år med drømme?

- Mit råd er at holde fodbolden på et ret ukompliceret niveau, hvor det bare er sjovt at spille fodbold. I takt med, at man bliver ældre og føler, at man gerne vil tage fodbolden lidt mere seriøst, kan man begynde at tænke over, hvad man vil med fodbolden. Fodbold på et højt niveau kræver, at man tilsidesætter mange andre ting som ung som eksempelvis at feste og drikke alkohol, og det skal man være helt afklaret med, for ellers kan det meget hurtigt gå hen og blive rigtig surt.

- Som otte-årig fodboldspiller synes jeg bare, at man skal sørge for at få spillet en masse fodbold og synes, at det er helt vildt sjovt. Det var i hvert fald sådan, jeg startede i Bangsbo Freja sammen med nogle rigtig gode kammerater, som jeg den dag i dag stadig ser mange af.

Hvornår skiftede du fra Bangsbo til AaB?

- Det gjorde jeg, da jeg var U14-spiller i 2010 efter helt vildt mange hyggelige stunder på et ret succesfuldt Bangsbo-hold. Den tid savner jeg stadig, da det var nogle helt fantastiske gutter, jeg spillede med dengang - og nogle helt fantastiske trænere i John Nygaard Mørup i rollen som cheftræner og John Christensen i rollen som mentaltræner, indpisker, vandbærer, fysisk træner og fankoordinator.

Bangsbo Frejas hold var faktisk så stærkt, at spillerne i foråret 2010 besejrede AaB's førstehold med 2-1 på udebane. Tre måneder senere skiftede Magnus Christensen til AaB.

- Jeg flyttede hjemmefra som 14-årig. Det var et par uger inden, jeg fyldte 15. Jeg begyndte på Aabybro Efterskole, som også har et tæt samarbejde med AaB, hvor man kan kombinere fodbold og efterskolelivet. En rigtig fin ordning. 

Magnus Christensen går på Aalborghus Gymnasium, som har en "elitesports-linje", der gør, at han kan have lidt mere fleksibilitet imellem fodbold og skole. Studenterhuen kommer efter planen på hovedet her til sommer, hvorefter han skal til at spille fodbold på fuld tid.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close