Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.03.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Nikolaj er valgt til det nationale Ungeklimaråd

Nikolaj Bang Høfler (t.h.) har allerede deltaget i debatter med blandt andre Connie Hedegaard.
En meget glad 17-årig gymnasieelev fra Frederikshavn er i dag i København for at blive præsenteret som et af de 10 nye medlemmer af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholts nyoprettede Ungeklimaråd.

 

Blandt 383 ansøgere fra hele Danmark modtog Nikolaj Bang Høfler forleden brevet, der begynder med "Velkommen i Ungeklimarådet". Han bliver det klart yngste medlem.

- Jeg er virkelig glad for det brev fra ministeren, det er klart. Det betyder noget for mig at repræsentere Frederikshavn i en klimasammenhæng. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel, og jeg tror, at den grønne omstilling er en af de største og vigtigste kampe, min generation kommer til at tage, siger Nikolaj Bang Høfler, der også er medlem af det lokale Ungeklimaråd i Frederikshavn.

Og det er erfaring herfra, som gymnasieeleven mener, han kan bidrage med, når unge fra hele landet skal give klimaministeren deres perspektiv på klimaudfordringerne.

- Klimaministeren har sagt, at han forventer et stort engagement i Ungeklimarådet, og det får han helt sikkert også fra Nikolaj. I Ungeklimarådet i Frederikshavn forsøger vi at omsætte engagementet til konkrete tiltag, og den metode kan bruges, hvad enten det er lokalt, nationalt eller globalt. Vores erfaringer viser, at aktiviteter er en løftestang til at få andre unge i tale, når det gælder klima handlinger, siger projektchef Poul Rask Nielsen, Energibyen Frederikshavn, der står bag Ungeklimarådet i Frederikshavn Kommune.

- Nu kan jeg ikke vente på at komme i gang. Arbejdet med klima og unge interesserer mig rigtig meget, og jeg føler, at jeg har lært en masse af det. Ud over en stor viden har jeg fået en selvsikkerhed på området og har deltaget i debatter, blandt andet med Connie Hedegaard og Clement Kjersgaard. Jeg er ung, men det er kun en fordel. Min aldersgruppe - og aldersgrupperne under - er vigtige at få med i klimakampen, mener Nikolaj Bang Høfler.

Medlemmerne af Ungeklimarådet er som udgangspunkt udpeget for et år ad gangen. Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet holdt et pressemøde i dag 13.30, hvor Ungeklimarådets 10 medlemmer bliver præsenteret.

Medlemmer af Ungeklimarådet:

  • Monika Skadborg, 25 år fra København, formand (Dansk Ungdom Fællesråd)
  • Birk Skyum, 26 år fra Aarhus (Den Grønne Studenterbevægelse)
  • Sofie Winge-Petersen, 20 år fra Silkeborg
  • Nina Möger Bengtsson, 23 år fra København
  • Iben Krog Rasmussen, 26 år fra København
  • Henrik Schneider Jensen, 27 år fra Fredericia
  • Nikolaj Bang Høfler, 17 år fra Frederikshavn
  • Martin Collignon, 26 år fra København
  • Mads Raastrup Søndergaard, 24 år fra Odense
  • Mathias Hansen, 21 år fra Bagsværd
 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close