Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.05.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Nørder? Nej, kloge hænder fra øverste hylde

Et foto fra en svendeprøve sidste år. Alle er velkomne til at overvære årets svendeprøver, som finder sted onsdag og torsdag i denne uge.
I denne uge dimitterer ottende årgang fra Eventteknikeruddannelsen på EUC-Nord i Frederikshavn. Det sker onsdag 16. maj og torsdag 17. maj.

 

- Til lejligheden stiller Arena Nord, med stor velvilje, sale og haller til rådighed, således at dimittenderne får optimale forhold til deres svendeprøver, oplyser teamkoordinator og faglærer Niels Østergaard, EUC-Nord.

Traditionen tro er der en offentlig del i forbindelse med svendeprøverne. Her kan pårørende, kollegaer, praktikværter og andre interesserede opleve svendeprøveprojekterne.

- Det er et tilbud, mange har benyttet sig af de seneste syv år. Det er et kig ind i maskinrummet i den verden, der producerer de oplevelser, som stadig fylder mere i danskernes hverdag. Der sker en rivende udvikling, og den er, i vores optik, kun lige er begyndt, siger Niels Østergaard og fortsætter:

- Det er også et møde med 16 dygtige og engagerede unge mennesker, der med stor energi og flid har lavet deres afsluttende opgaver. Man kan godt bruge ordet "nørd" om dem. Men for dem bliver det et lidt fattigt begreb, da de repræsenterer en kategori, der implementerer stor teknisk viden og kontant håndværksmæssig kunnen med kreativ opfindsomhed og målrettet handlekraft. Vi vil hellere vælge at betragte dem som essensen af det erhvervslivet og det politiske Danmark efterspørger: Kloge hænder – fra øverste hylde.

Tid, sted og dimittend:
Onsdag 16. maj:

Kl. 8.15. Maskinhallen, Patrick Fick Clement Mikkelsen, Sønderborghus
Kl. 8.30: Det Musiske Hus, Mads Bang Jensen, Portalen, Greve
Kl. 8.45: Det Musiske Hus, Frederik Vang, Jazzhouse, København
Kl. 9.30: Arena Nord, Mathias Østergaard Nielsen, Lightcom A/S, København
Kl. 10.00: Arena Nord, Victoria Louise Enoch Gerges, Nordic Rentals A/S, Løsning
Kl. 10.30: Arena Nord, Morten Bakdal, Århus Teater.
Kl. 11.45: Arena Nord, Jonathan Ravn Selnæs, Lightcom A/S, København
Kl. 12.15: Arena Nord, Henrik Mengers Hammershøj Hansen, Kaiser Lites, Nyborg

Torsdag 17. maj
Kl. 8.15: Maskinhallen, Martin Serup Hansen, Proshop Europe A/S, Aarhus
Kl. 8.45: Arena Nord, Steffen Arvad Kaa, AV-Center Odense A/S
Kl. 9.15: Arena Nord, Niclas Wassermann Hansen, Tuxen AV-Center, Skovlunde
Kl. 9.30: Det Musiske Hus, Alberte Karlshøj Radoor, Proshop Europe A/S, Aarhus
Kl. 10.00: Det Musiske Hus, Kristian Salling Kjøller, All Stage Aps., Varde
Kl. 10.15: Det Musiske Hus, Søren Andersen, FS Lyd og Lys, Silkeborg
Kl. 11.00: EUC-Nord, LAB (C12), Brigit Dyhr Olesen, Aarhus Musikhus
Kl. 12.00: Det Musiske Hus, Henrik Aagaard Paetau, Soundwise Aps. Åbyhøj


Faglærer Niels Østergaard og faglærer Mogens Nørgaard skiftes til at guide rundt til de enkelte svendeprøveprojekter. Dimittenderne har forberedt en performance og fortæller om deres projekter.

Eventteknikeruddannelsen er udviklet på EUC-Nord i Frederikshavn. Det er en fireårig erhvervsuddannelse, specielt udviklet til den danske lyd-, lys- og AV-branche.


Uddannelsen startede første hold op i 2007 efter flere års tilløb på EUC-Nord. Siden er det gået stærkt med nye hold hvert år, opbygning af udstyrssamlinger, undervisningslokaler, implementering af efteruddannelse og en skolepraktikvirksomhed.

Fra august i år suppleres uddannelsen med et nyt speciale: AV-teknikeren. Eventkoordinatoruddannelsen huses i de samme rammer som Eventteknikeren. I dag er omkring 120 elever tilknyttet eventuddannelserne i Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close