Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.04.2014 | Af: Simon Bang Jensen

Nu kan man leje nye turistcykler hos Jutlandia

Firts Hotel Aalborg bruger allerede turistcyklerne i højsæsonen. Nu er Hotel Jutlandia første virksomhed i Frederikshavn, som tager konceptet til sig.
Hotel Jutlandia har indgået en spændende samarbejdsaftale med virksomheden Turistcykel.dk, så hotellet i højsæsonen fra april til november nu kan udleje billige turistcykler af høj kvalitet til turister og lokale i Frederikshavn. Kenneth Pinsker, ejer af Turistcykel.dk, glæder sig over samarbejdet og håber, at andre vil følge trop henover sommeren. 

 

De nye turistcykler leveres gratis til hotellet for en sæson ad gangen, hvor hotellet får en attraktiv ekstra service til sine gæster uden beregning og med mulighed for lejeindtægt. Samtidig tilbyder Turistcykel.dk lokale virksomheder og turistattraktioner muligheden for at reklamere på cyklernes baghjul. På den måde eksponeres budskabet både overfor turisterne og bybilledet generelt.

Turistcykel.dk søger lige nu samarbejdspartnere i Frederikshavn, der ønsker at annoncere målrettet i bybilledet.

- Som medie er cyklen et oplagt og overraskende valg i bybilledet med store muligheder for eksponering af reklamer. Samtidig sætter det et grønt aftryk på virksomheden, når den vælger at støtte et sundhedsfremmende og bæredygtigt koncept, udtaler Kenneth Pinsker, stifter og salgschef hos Turistcykel.dk, som til daglig har base i Aalborg.

Konceptet udspringer fra Studiecykel.dk - en virksomhed, Kenneth Pinsker etablerede i marts 2011. Kerneproduktet hos Studiecykel.dk er annoncesalg på cykler, som hjælper studerende i både Danmark og udlandet til billigere og sundere transport samtidig med, at virksomheder har mulighed for at købe annoncer og reklameplads. Konceptet er blevet taget rigtig godt i mod af virksomheder og medier, eksempelvis Aftenshowet, TV2 og Politiken.

I dag har virksomheden seks medarbejdere fordelt på administration, salg og værksted, og sideløbende driver virksomheden en række andre cykelrelaterede koncepter, henholdsvis Firmacykel.dk, Turistcykel.dk og Aalborgcykler.dk. 

Hotel Jutlandia er first mover på konceptet, og hotellet glæder sig til at kunne tilbyde gæsterne den ekstra service med de nye, "forbedrede" cykler. Hotellet oplever nemlig ikke, at Frederikshavns egne bycykler bliver brugt ret meget af gæsterne.

- De nuværende bycykler er for tunge og uden gear, og det hører til sjældenhederne, at vores gæster bruger dem. De nye, almindelige cykler er bedre egnede til lidt længere ture rundt i lokalområdet, og vi får ofte forespørgsler af udenlandske turister, som mangler billige og alternative transportmuligheder, når de tilbringer ferien i Frederikshavn, så nu kan vi yde den ekstra service med et smil, fortæller receptionist og bogholder Kate Rosenkilde.

Den opfattelse deles dog ikke af Frederikshavn Turistbureau, som har overtaget projektet med de tilbageværende 50 bycykler i Frederikshavn. De er for nylig blevet istandsat på Frederikshavn Produktionskole og kommer på gaden igen 13. april. 

- Cyklerne er kun fire år gamle og har bestemt ikke aftjent deres værnepligt. De er måske ikke velegnede til langtidsture, men de er gode til korte ture til eksempelvis Palmestranden og Bangsbo, og vi oplever stadig stor efterspørgsel på cyklerne, som vi fornemmer gør rigtigt mange turister glade i ferietiden, lyder det fra souschef Anne-Grethe Kramme.

Trods der er bycykler i de fleste større byer, satser Kenneth Pinsker alligevel på at være tilstede i 10 byer i Jylland og Fyn, hvor han håber på fem til ti samarbejdspartnere i hver by indenfor to år.

- Vi er allerede i fire forskellige byer og i denne sæson har vi udvidet til andre byer som Århus, Odense, Esbjerg, Hobro og Frederikshavn, siger den unge iværksætter.

Lyder konceptet som noget for din virksomhed, kan du læse mere om Turistcykel.dk lige her.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close