Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.08.2018 | Af: Michael Frederiksen

Ny asfalt for en million kroner på cykelstier?

Eksempel på to cykelstier i Sæby, som trænger til ny asfalt.
I næste uge skal politikerne i Teknisk Udvalg beslutte, om de vil investere en million kroner i ny asfalt på samlet 10 kilometer cykelsti.

 

Frederikshavn Kommune har mange cykelstier i by og land, som byder på afvekslende og unikke naturoplevelser undervejs. På ruterne kan du færdes som cyklist både på cykelstier, cykelbaner langs asfalteret vej og på særlige naturstier.

Uanset om man er turist, motionist eller daglig pendler indbyder cykelstierne til et aktivt liv med cyklen som et væsentligt transportmiddel. Anbefalede skoleveje er ligeledes et
initiativ, der skal understøtte skolebørnenes brug af cyklen som transportmiddel til og fra skole. Mulighederne for at bruge cyklen som transportmiddel kan dog fortsat styrkes, og
målet er derfor at sikre cyklisterne ved løbende at forbedre cykelstierne og sikre krydsningspunkter.

Mange cykelstier trænger imidlertid til renovering af asfaltoverfladen for at være indbydende og trafiksikre, og der indstilles derfor til udvalget om bevilling af ekstraordinære midler specifikt til renovering af cykelstier med asfalt.

Renoveringen af cykelstierne vil blive bredt prioriteret i kommunens geografiske udstrækning ud fra trafikmønstret på såvel skoleveje, bynære cykelstier og rekreative
turistruter. Nogle af de cykelstier, som trænger til en kærlig hånd, er Nordsøvej, Sæbybanestien, Hedestien og Aalborgvej under motorvejen.

Der vil sammenlagt kunne udlægges i omegnen af 10
kilometer asfalt på cykelstierne afhængig af underlagets beskaffenhed. 

Kommunaldirektør Mikael Jentsch indstiller, at Teknisk Udvalg anvender 1 mio. kr. fra dispositionspuljemidlerne til renovering af cykelstier med asfalt.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close