Gå til hoved-indhold
13. januar 2017 - kl. 04.01

Ny catering-virksomhed med anderledes koncept

  • 1 af 5
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 5
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 3 af 5
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 4 af 5
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 5 af 5
    Se flere fotos under artiklen.
Af: Michael Frederiksen

30-årige Mads Holmberg Jørgensen har netop åbnet en catering-virksomhed i nyistandsatte lokaler næsten i vandkanten på havnen i Frederikshavn.

Holmbergs Køkken har købt ejendommen på Fiskerihavnsgade 5, som senest husede Frederikshavn Røgeri. Den godt 250 kvadratmeter store bygning var flere steder faldefærdig, da Mads Holmberg Jørgensen overtog den, så han har brugt et år på at renovere den - med sin far som dygtig byggeleder. 

Egentlig var det meningen, at Holmbergs Køkken udelukkende skulle levere mad ud af huset til større og mindre fester i Frederikshavn og omegn, men den plan er blevet ændret.

- Jeg oplevede en stor interesse fra de mange folk, som arbejder på havnen, mens vi satte bygningen i stand, og derfor har jeg valgt også at satse på at levere frokost, fortæller Mads Holmberg Jørgensen.

Holmbergs Køkken leverer således mad til kantiner, smørrebrød/sandwich til møder og dagens middag til dem, som er trætte af kedelige madpakker. Der er plads til 20 siddende gæster i det hyggelige lokale i Fiskerihavnsgade, hvor Mads Holmberg Jørgensen desuden glæder sig over det største køkken, han nogensinde har arbejdet i.

- Idéen er at lave en række faste frokostaftaler med mindre virksomheder, som ikke selv har råd til at drive en kantine. Jeg har senest arbejdet fire år på en hotelrig i Nordsøen, så jeg er vant til at lave mad til folk i kedeldragter, smiler Mads Holmberg Jørgensen.

Placeringen på havnen er ikke ligefrem Frederikshavns mest synlige, men det har aldrig været planen at etablere sig i midtbyen.

- Huslejen er alt for dyr, og jeg er heller ikke helt normal. Jeg kan godt lide at gøre noget, som andre ikke gør, siger Mads Holmberg Jørgensen, som er født og opvokset i Frederikshavn.

Han er udlært kok på Astrup Kro ved Arden og har mange års erfaring med "god dansk mad", mad med inspiration i det franske køkken, mexicanske retter med mere. Det giver ham mulighed for at sammensætte spændende menuer til fester og arrangementer og imødekomme kundernes specielle ønsker.

Med kun 10-12 meter til havnebassinet foreslår Kanal Frederikshavn, at Holmbergs Køkken forsøger sig med et par spændende sommer-arrangementer med livemusik og god mad. Det vil helt sikkert kunne trække en del mennesker ned på havnen, hvis vejret er godt.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...