Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.11.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Ny færge: Borgmester ønsker folkeafstemning

Borgmester Tobias Birch Johansen mener også, at den nye færge skal kunne sejle til Göteborg. Foto: TV2 Nord
Læsøs borgmester, Tobias Birch Johansen, overraskede onsdag aften direkte på TV2 Nord med meldingen om, at han ønsker en folkeafstemning om fremtiden for en ny færge.


 

Tobias Birch Johansen lægger op til, at det ikke alene er den kommende kommunalbestyrelse, der skal afgøre, om øen skal have en ny færge, i givet fald hvilken – og ikke mindst om det fortsat skal være mellem Frederikshavn og Vesterø at færgen skal sejle.

- Vi skal have en folkeafstemning om en ny færge, fordi det er vigtigt at høre læsøboernes mening og holdning til en eventuel ny færge, så hele øen er med på det, lyder det fra borgemesteren.

Hans forslag blev modtaget med tilfredshed af de fleste andre kandidater.

Karsten Skov Pedersen, der er konservatives spidskandidat, er helt på linje med borgmesteren, men han er til gengæld ikke i tvivl om, at der skal en ny færge til Læsø.

- Vi skal have en ny færge, der er lig med den, vi har nu, Margrethe Læsø, men den skal være 10 meter længere og skal kunne håndtere tungt materiel, siger Karsten Skov Pedersen og tilføjer:

- Og selvfølgelig skal færgen fremtidssikres – for omkring fem millioner kroner – så den kan sejle i internationalt farvande og et par gange om ugen kunne sejle til Göteborg.

Borgmester Tobias Birch Johansen mener, det er et must, at en ny færge skal kunne sejle internationalt.

- Nu har vi i mange år kigget mod fastlandet som i primært Frederikshavn, men vi skal nu begynde også at kigge den anden vej og mod det store land, Sverige, som ligger meget tæt på, siger Tobias Birch Johansen.

Og måske kan Frederikshavn fremover ikke være sikker på dagligt at få besøg af læsøboere og turister til og fra øen. For det er muligt, at Læsø meget hellere vil have at færgen til sejle mellem Sæby og Vesterø. Det vil kunne forkorte færgeoverfarten betydeligt.

- Sæby kunne være en løsning, og så skal vi bare have Frederikshavn Kommune til at dække de udgifter, der er forbundet med at lave et nyt færgeleje der. Så kan der køre shuttle-busser mellem Sæby og Frederikshavn, lyder forslaget fra Karsten Skov Petersen, Konservative.

Også Liberal Alliances kandidat Ole Nørmark Lind mener, der er behov for en ny færge.

- Det haster, for i dag er der allerede mange færgeafgange, der er udsolgt – og folk varfarter til øen, lyder det fra Ole Nørmark Lind.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close