Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Ny Læsø-færge forventes i drift allerede i 2024

Læsø kan se frem til en modernisering af færgeforbindelsen imellem Læsø og Frederikshavn. Læsø Kommune har besluttet at anskaffe en ny moderne "grøn" færge.

 

Opgaven med at designe og udvikle den nye færge er tildelt et til lejligheden stiftet konsortium, DANOF, som består af skibsingeniørvirksomheden Hauschildt Marine i Skagen/København og den norske ditto Multi Maritime. Det oplyser Hauschildt Marine i en pressemeddelelse.

Den nye færge forventes efter planen være i drift i 2024. Den skal erstatte "Margrete Læsø", som blev bygget i 1996.

- Vi i Læsø Kommune er begejstret for, at vi nu har indgået kontrakt med DANOF. Med DANOF’s store kompetencer indenfor skibs- og færgedesign er vi i trygge hænder og godt rustet til at kunne anskaffe en ny færgekapacitet til glæde for Læsøs befolkning og gæster, mener borgmester Tobias Birch Johansen, Læsø Kommune.

Han tilføjer, at man uden tvivl vil skulle se frem til et noget anderledes projekt, end hvad man tidligere har diskuteret i forbindelse med ny færge til Læsø, da tiden, økonomien, priserne og den grønne omstilling vil få en helt anden indflydelse på projektet.

- En moderne velfungerende færgeforbindelse til Læsø er en forudsætning for vores erhverv og vores øsamfunds udvikling. Derfor er det yderst vigtigt, at udviklingen og designet af den nye Læsø-færge imødeser de nuværende forhold, men også fremtidssikrer færgen til at imødekomme udviklingen på Læsø, fastslår borgmesteren.

Adm. direktør Preben Thuren Larsen, Hauschildt Marine, glæder sig over, at der nu er skabt en stærk dansk-norsk alliance med høj skibsteknisk kompetence for såvel lokale som internationale skibs- og færgeprojekter.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close