Nye bryggerier deltager i Nordic Brew Festival
Nordic Brew Festival, som finder sted i næste weekend i Arena Nord, har deltagelse af flere nye bryggerier.
For tidligere gæster på festivalen vil der både være gamle kendinge til dette års Nordic Brew Festival, men også helt nye, spændende bryggerier vil være at finde i Arena Nord.
Bryggeriet Åben blevet stiftet i sommeren 2017 af Philip Hulgaard og en barndomskammerat. Den dag i dag nærmer produktionen sig 100.000 liter om året med leverancer til store dele af Danmark, en Michelin-restaurant i Århus samt flere europæiske kunder. Sidste år vandt bryggeriet desuden en femteplads i kategorien "Årets Bryggeri" blandt Danske Ølentusiaster.
Der er altså fart på hos Philip Hulgaard og Åben i Kolding, hvor alt malten til deres smagfulde og humlekraftige øl dyrkes på markerne omkring eget bryggeri, hvor der i år er blevet dyrket 38 hektar maltbyg. Til dato er der brygget 52 forskellige øl, og de laver stort set aldrig den samme øl igen - lige med undtagelse af deres allerførste øl: Bryg 61, som fik navnet, da det ganske simpelt tog 61 forsøg at nå til den opskrift, som den er brygget efter den dag i dag.
I løbet af efteråret åbner Philip Hulgaard desuden en ølbar med egne øl i hjertet af Aarhus, hvor der vil blive åbnet op, så alle føler sig velkomne uanset graden af ens interesse for øl.
Rækker Mølle Bryghus er et af de nye bryghuse, som vil være at finde under festivalen, men alligevel er de en af de gamle, da deres bygning har rødder helt tilbage til 1600-tallet. Her er der blevet brygget øl i mange år, og den nye ejer, Frank Hansen, troede ligeledes på idéen om et velfungerende bryghus. Dog har det ikke været en dans på roser, da bryghuset blev oversvømmet og mange liter øl skulle kasseres. Dette er også en af grundene til, at man kan finde Rækker Mølle til dette års Nordic Brew Festival.
- Jamen, det giver den værdi, at vi får mulighed for at vise vores øl frem og lade folk smage på vores produkter og vise, at vi stadig er her fem år efter åen oversvømmede vores bryghus. Derudover synes jeg, det er sjovt og spændende at møde kollegaer fra rundt om i landet og se, hvad de laver, udtaler Frank Hansen.
Sæby Bryghus er gået fra idé til bryghus på kun 18 måneder.
Formålet med projektet er at igennem lokal brygning og distribution af kvalitets specialøl, med lokalt tilsnit, at bidrage til livet i Sæby og til byens identitet som et attraktivt turistmål med rige muligheder for kulinariske oplevelser. Sæby Bryghus brygger øl af passion for ølbrygning og kærlighed til byen under vores slogan "For Øllet og for Byen".
Sæby Bryghus har indgået et samarbejde med Løkken Bryghus og fremstiller sine flaskeøl ved og i samarbejde med Løkken Bryghus. Sæby Bryghus har købt et professionelt bryganlæg fra østrigske Labu på 600 liters kapacitet med tre 750 liters gærtanke. Det er folkene bag bryghuset i gang med at etablere lokalt i Sæby, og her vil produktionen primært gå til distribution af fadøl fra egen øl-bar i Grønnegade ved Sæby Torv.
Sæby Bryghus er på Nordic Brew Festival med to af sine øl, Nellemanns IPA, og Sønderstrand Lager.





































