Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.09.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Nyt i Metal Ligaen: Mikrofon på dommerne

Jens Henrik Tönjum og co. indleder sæsonen i morgen aften hjemme mod Herning. TV2 Sport sender direkte fra Nordjyske Bank Arena. Foto: iShoot.dk
I morgen begynder Metal Ligaen, landets bedste ishockeyrække. Som noget nyt vil dommerne i år have mikrofon på, så publikum kan høre, hvad der bliver dømt.

 

Det bli


- Ligaforeningen arbejder med en række tiltag, der skal forbedre oplevelsen for både vores nye og nuværende publikum. Vi vil gerne ride på VM-bølgen og gøre det samlede produkt endnu mere attraktivt – både på kort og på lidt længere sigt, siger turneringschef Kim Pedersen fra Dansk Ishockey Union.

10 hold dyster fra fredag aften om det danske mesterskab, og der venter
en stor sæson med tætte og jævne kampe og to nye arenaer på vej i Herning og Esbjerg.

I en pressemeddelelse skriver DIU, at Aalborg Pirates danske mestre ligner et hold, som under den nye træner Jason Morgan igen vil spille med i toppen af Metal Ligaen. Men både de traditionelle jyske udfordrere og klubberne øst for bæltet har forstærket sig.

- Vi kan næsten ikke vente med at komme i gang og præsentere vores bedste vare på klubplan efter det veloverståede VM. Når jeg kigger på trupperne, ser jeg en Metal Liga, der synes at være mere jævnbyrdig end nogensinde tidligere. Vi går også ind til en sæson, hvor tilskuerne i Herning og Esbjerg får nye, moderne og forbedrede forhold. Det vil også give Metal Ligaen et ryk fremad, mener Kim Pedersen.

Kvik Hockey Arena i Herning er under ombygning for øjeblikket og forventes at stå klar i begyndelsen af november med et helt nyt og moderne udtryk. I Esbjerg spiller hjemmeholdet det meste af grundspillet i klubbens træningshal, men til slutspillet står en helt ny og komfortabel
Granly Hockey Arena klar til det vestjyske publikum.

Dansk Metal er ligapartner og TV2 Sport står igen i denne sæson for at præsentere ishockeyen på tv. Allerede i morgen transmitterer stationen fra kampen mellem Frederikshavn White Hawks og Herning.

Korte fakta:
Grundspillet afvikles over 45 kampe – alle hold møder hinanden fem gange. Der gives tre point for sejr i ordinær spilletid, to point for sejr i overtid/straffe, et point for nederlag i overtid/straffe.

Overtidsperioden varer fem minutter, og der spilles 3 mod 3. Er kampen ikke afgjort, er der tre straffeslag til hvert hold og derefter indtil afgørelsen, hvis uafgjort.

Nummer 10 i grundserien er færdig med sin sæson.

De syv bedste kvalificerer sig til kvartfinalerne, mens nummer 8 og 9 mødes i play in-runden. Her har nummer 8 en 1-0-føring med til en serie, der spilles bedst af fem kampe.

Derefter spilles kvartfinaler efter sædvanligt format. Bedst af syv kampe.
De tre bedst placerede mandskaber får lov at vælge modstander, mens nummer fire møder det hold blandt de fire nederste, der er til overs.

Semifinaler og finaler spilles ligeledes bedst af syv kampe.

Metal Final4: Efter 18 spillerunder af grundspillet kvalificerer de fire bedste hold i tabellen sig til Metal Final4, pokalturneringen. Slutrunden i Metal Final Four afvikles 25. og 26. februar 2019. De fire semifinalister kan alle byde ind på arrangementet, derefter besluttes, hvem der skal være hjemmehold.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close