Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.05.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Nyt tilbud til ufrivillige barnløse kvinder

Sognepræst Susan Storm: - Jeg håber, at gruppen vil fungere som en støtte. At kvinderne vil mærke, at her er der nogle, som forstår mig og ikke dømmer mig.
Som noget nyt opstarter Bangsbostrand Kirke en samtalegruppe for ufrivillige barnløse kvinder.

 

Gruppen er en pendant til den mødregruppe, man ikke kan være med i, fordi man ikke har fået det barn, som man så brændende ønsker og længes efter.

At være ufrivillig barnløs er stadig et tabu nogle steder. Det kan være forbundet med en skam, skyldfølelse og kaste en ud i en eksistentiel krise. Der er så mange spørgsmål: Er det min egen skyld? Er jeg ikke kvinde nok, siden jeg ikke kan få børn? Gør jeg noget forkert? Er jeg forkert? Måske også en vrede. På sin mand. På sine omgivelser, hvis alle ens veninder render rundt med store flotte struttende maver eller barnevogne.

- Jeg oplever mange kvinder beskrive ufrivillig barnløshed som en tomhed. En længsel efter noget som man måske ikke helt ved, hvad er, men som man brændende ønsker sig. De føler sig ofte udenfor. Udenfor når snakken går om babybleer og amning og vuggestuepladser. For når man bliver mor, så bliver man automatisk en del af et fællesskab, der tydeligt er defineret ved rollen at være mor. Og er du ikke mor, så står du udenfor. Og det kan være meget smertefuldt og samtidig være forbundet med en stor sorg, siger sognepræst Susan Storm.

Følelsen af at stå alene med sine tanker, sin vrede, sin frustration kan isolere en og samtidig puste til den ild, der antændes på tvivlens og selvets bål. Og mange af kvinderne står alene – også selvom de står sammen med deres mand eller måske søger en mand. Sorgen over ikke at få et ønskebarn eller prøvelserne ved at forsøge igen og igen, skrækken for at miste det lille liv, som vokser inde i maven, det er svært at forstå og sætte sig ind i, hvis man ikke selv har oplevet det.

Derfor er det et håb, at med netop en samtalegruppe, at der kan skabes et fortroligt rum, hvor alle tanker, følelser - også de "forbudte" - kan italesættes, og vigtigst af alt, at man vil opleve, at man ikke er alene. At der er andre som forstår en. At man i sidste ende kan spejle sig i hinanden.

- Jeg håber, at gruppen vil fungere som en støtte. At kvinderne vil mærke, at her er der nogle, som forstår mig og ikke dømmer mig. Det skal gerne være et sted, hvor der er plads til at tale om hvor svært det er, og om meningen med livet nogle gange kan synes at være svær at få øje på, når drømmen om barnet blot er en drøm, siger Susan Storm.

Som opstart til samtalegruppen kommer blogger Signe Hanson på besøg og holder et foredrag i Hånbæk kirken torsdag 24. maj kl. 17-19.

Hun har selv kæmpet med at blive mor. Hun kender al til skyldfølelsen, jalousien og ikke mindst omverdens reaktioner, når vejen til moderskabet lige pludselig er brolagt med forhindringer, komplikationer og besværligheder.

Foredraget tager udgangspunkt i Signes dagbog fra bloggen www.erduherikkesnart.wordpress.com. Her er alle meget velkomne til at deltage.

Efterfølgende vil samtalegruppen mødes fire gange hen over året i Hånbæk kirken:

Torsdag 21.06 kl. 19-21
Torsdag 30.08 kl. 19-21
Torsdag 4.10 kl. 19-21
Torsdag 15.11 kl. 19-21

Det er gratis at deltage i samtalegruppen. Man behøver ikke at tilmelde sig. Har man spørgsmål, er man velkommen til at kontakte sognepræst Susan Bisgaard Storm på telefon 30 36 27 02.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Bangsbostrand Kirke Bangsbostrand Kirke

FOTO: Bangsbostrand Kirke Bangsbostrand Kirke

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close