Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.09.2019 | Af: Michael Frederiksen

Nyt turismesamarbejde uden hovedsæde?

Birgit S. Hansen: - Vi går efter en meget flad struktur. Der bliver ikke nødvendigvis et hovedsæde. Det her handler ikke om nyt hus, nyt personale, nyt hovedsæde.
I modsætning til andre kommuner er hverken navn eller placering af hovedsæde besluttet, når det gælder det fælles turisme-destinationsselskab mellem Aalborg, Frederikshavn, Brønderslev og Læsø.

 

De fire nordjyske kommuner er dermed langt efter eksempelvis det kommende destinationsselskab for Varde Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune, der får navnet "Destination Vesterhavet" med hovedsæde i Hvide Sande.

Aalborg Kommune, Frederikshavn Kommune, Brønderslev Kommune og Læsø Kommune har i første omgang nedsat en midlertidig bestyrelse, som består af de fire borgmestre.

De mødes første gang tirsdag 17. september - altså i morgen - hvor de skal tale om grundlaget for de fire byråds principbeslutning om etablering af destinationsselskabet.

- Vi skal tale konkret sammen om, hvilke signaler er sendt i debatterne op til principbeslutingen om at søge samarbejde. Hvad ser vi af muligheder? Og hvilke udfordringer kan der være?, lyder det fra borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Hvor bliver hovedsædet?

- Vi går efter en meget flad struktur. Der bliver ikke nødvendigvis et hovedsæde. Det her handler ikke om nyt hus, nyt personale, nyt hovedsæde. Det handler om at geare indsatserne som destinationsselskab. Det kan man gøre uden "nye kontorer". Det er min tilgang, siger Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

VisitAalborgs direktør, Rasmus Jerver, har netop oplyst, at han søger nye udfordringer. Måske har han fået et vink med en vognstang om, at han ikke kommer til at stå i spidsen for det nye destinationsselskab.

- Vi er slet ikke der, hvor vi søger direktør. Vi fire kommuner har sammen ansat en mand 10 timer uger. Han betales af penge, vi kommuner har søgt staten om og fået til sondering og etablering af det nye destinationsselskab. Han er i gang med en rundtur, hvor han taler med vores turistforeninger, aktører og så videre om vores ressourcer og styrker i de fire kommuner, fortæller Birgit S. Hansen.

Hvad sker der generelt med organisationen i Frederikshavn Kommune, hvor Turisthus Nord i dag har kontorer i Skagen, Frederikshavn og Sæby?

- Der sker det, at vi danner et destinationsselskab med de tre andre kommuner. Her skal vi bruge aktører til at fremme turismen i vores område, for eksempel Turisthus Nords kompetencer. Turisthus Nord fortsætter som forening. De er oplagte som aktør i destinationsselskabet. Altså de betales for at udføre turistfremme-indsatser for destinationsselskabet. De ved selvsagt meget om området og er eksperter, udtaler borgmesteren.

Frederikshavn Kommune har forlænget kontrakten med Turisthus Nord til og med 2020. Fra 2021 skal destinationsselskaberne i Danmark være på plads.

Birgit S. Hansen pointerer, at hun er glad for den nye lov om turistfremme og kravet om destinationsselskab for at få adgang til nationale midler.

- Vi har turismen som et vækstspor og er langt fremme. Men ikke i mål. Der skal udvikles, og indsatsen skal styrkes. Her er der tale om at se muligheder med andre. Vi skal huske det kendte, at turister ikke tænker i kommunegrænser. De tænker i områder. Vi har meget at byde på, men kan sammen med andre udvikle endnu mere. Det handler også om arbejdspladser, understreger Birgit S. Hansen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close