Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.12.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Oliver venter utålmodigt på jul i ny pixibogserie

Selv voksne kan lære noget, hvis de går med på børnenes præmis om indlevelse, fantasi og forundring.
Læs historien om Oliver og de fire adventslys for dit barn eller barnebarn. Nu er vi gang med den dejlige adventstid med alt, hvad der hører til af forberedelser og forventning frem mod jul for store og små. 

 

Særligt for de små kan ventetiden være lang, og derfor kan det være skønt at tage sig tid til at tage dem på skødet og læse julehistorier sammen. Børn er så gode til at undre sig og stille spørgsmål om, hvorfor vi holder jul. Selv voksne kan lære noget, hvis de går med på børnenes præmis om indlevelse, fantasi og forundring.

Til de små hyggestunder er der netop udkommet en ny pixibogserie til børn om advent.

Fire små bøger, der i ord og billeder fortæller om lys, leg, natur, nærvær, håb, hygge, opdagelse og glæde. Oliver venter utålmodigt på jul, mens adventslysene i kirken bliver tændt et efter et. Han undrer sig over, det han får at høre i kirken om Jesus, Gudsrige, en gammel profet og en lille baby, der kaldes Guds søn.

Allermest synes han, at det er mærkeligt, at Jesus ikke bare kommer med det samme, så der kan blive julefest. Hvad er det egentlig, vi venter på? Heldigvis møder Oliver Æsel, der kan fortælle nogle gode historier, der kaster lys over ventetiden.

Oliver synes, at Æsel er mega klog og er giga sej til at citere salmevers. Hver bog bygger på salmen "det første lys skal sige", der er skrevet af Werner Fischer Nielsen og kendt og elsket i blandt andet Metodistkirken i Strandby til advent.

Salmen fortæller om de fire lys og deres betydning. Historien om Oliver og de fire adventslys er fortalt af Louise Aaen, præst i Metodistkirken, og illustreret af Linda Suhr, som er prisbelønnet fotograf og forfatter til flere fotobøger.

Sammen med bogserien følger 10 julekort med kuvert, så vi kan gøre, som salmen forslår; "Gå med julebud og hilse fra vor Far og Gud, at nu er det julefest".

Bogserien kan købes i Strandby Metodistkirke og i enkelte butikker, blandt andet Dot Keramik, til 250 kroner, men den kan også bestilles og sendes ved henvendelse til louise.aaen@metodistikirken.dk.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close