Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.06.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Operasanger bliver båltaler til Sankt Hans

Ditte Højgaard Andersen var den første operasolist, der optrådte med Verdensballetten i 2008, og hun har siden haft en tæt tilknytning til Skagen.
Ditte Højgaard Andersen er årets båltaler til Sankt Hans i Skagen.

 

Sankt Hans på Sønderstrand i Skagen emmer af traditioner, poesi og musik. Sådan var det på Skagensmalernes tid, og sådan er det i dag. Årets båltaler skriver sig perfekt ind i denne fortælling, da det er den kendte operasanger Ditte Højgaard Andersen, som har tætte bånd til Skagen.

Ditte Højgaard Andersen er uddannet operasanger fra konservatoriet og operaakademiet i København. Gennem to årtier var hun en af Skandinaviens mest efterspurgte sopraner – og i flere sæsoner fast engageret på Deutsche Oper i Berlin.

Hun har optrådt på mange af verdens store operascener, sunget Messias i Londons Royal Albert Hall, indspillet en lang række album med fremtrædende dirigenter og musikere og gennem tiden modtaget et væld af priser.

Ditte Højgaard Andersen var den første operasolist, der optrådte med Verdensballetten i 2008, og hun har siden haft en tæt tilknytning til Skagen. Hun har gentagne gange sunget med Verdensballetten, og hun var gennem mange år fast solist ved julekoncerterne i Skagen Kirke.

I dag er Ditte Højgaard coach for en række sangere, hun er musikproducent ved Holmens Kirke, dommer ved sangkonkurrencer og sidder også som kunstnerisk konsulent i flere bestyrelser.

Kærligheden til Skagen er intakt. Hun medvirkede som korsanger ved julekoncerten sidste år, hun er ofte gæst i Betty Nansens Hus, og så har hun en stor vennekreds blandt skagboerne.

I Turisthus Nord glæder turistdirektør René Zeeberg sig over, at Ditte Højgaard Andersen har takket ja til at være årets båltaler i Skagen.

- Sankt Hans i Skagen er et af årets helt store højdepunkter både for skagboerne og for vores gæster. Det er en aften, der emmer af sommerglæde og traditioner helt tilbage til Skagensmalernes tid, hvor Drachmann som bekendt skrev Midsommervisen. Musikken står derfor helt centralt til Sankt Hans og derfor er jeg utrolig glad for, at Ditte er vores båltaler i år, da hun har givet os så mange enestående oplevelser i Skagen gennem årene, siger René Zeeberg.

Sankt Hans aften på Sønderstrand finder sted 23. juni kl. 21.00 og arrangeres af Turisthus Nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close