Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.08.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Opstart i linedance i festsalen på gymnasiet

Så er det lige før, at LineDance Frederikshavn-Sindal byder op til en ny sæson. 

 

- Vi starter den nye sæson i Sindal for begyndere mandag i uge 34 kl. 16.30 på Sindal Skole i lokale 52 og i Frederikshavn for begyndere onsdag i uge 36 kl. 17.00 på Frederikshavn Gymnasium i festsalen, oplyser instruktør Gitte Fuglsang.

For nye dansere er de første to danseaftener gratis prøveaftener. Husk at medbringe vand eller lignende. Man kommer nemlig til at svede, når man danser. Husk også skiftesko og ellers bare helt almindeligt tøj.

- Vi danser på rækker/linjer - derfor hedder det linedance - og uden partner. Det vil sige, at man ikke behøver at have nogen partner for at danse linedance. Man må gerne tage en ven eller veninde med, men ellers får man helt sikkert nye venner, udtaler Gitte Fuglsang.

På nybegynderholdet starter man med at lære blandt andet grundtrin, begreber og lidt teknik og meget lette danse. Fra gang til gang bygges der nye trin og danse med videre på. I videst muligt omfang tages der hensyn til den enkelte danser, herunder hvis danseren har personlige udfordringer. Det er ikke nødvendigt at kende noget som helst til linedance på forhånd, idet alt forklares, vises og gentages.

- I vores forening danses en blanding af alle genrer inden for linedance og til stort set al slags musik, også den nye populære musik, som man lytter til i radioen. Vi tilstræber at danse de danse, der rører sig i linedance-verdenen p.t., men vi tager også gamle danse op, især på vores begynderhold. På letøvet hold i Sindal danses primært country. Letøvet hold i Frederikshavn adskiller sig en del fra det letøvede hold i Sindal, idet der i Frederikshavn danses til nyere musik eller moderne linedance, fortæller Gitte Fuglsang.

Når man har danset linedance i cirka et år, kan man være heldig at blive udtaget til at deltage på LineDance Frederikshavn-Sindals opvisningshold. Kravene hertil er, at du skal kunne lære de danse, der danses på holdet, og at du har tid og lyst til at deltage i opvisninger i koordination med de øvrige opvisningsdansere.

- P.t. har vi dansere på opvisningsholdet fra alle niveauer - lige fra begyndere til øvede dansere. Vores opvisningsdansere har nævnt, at de synes, at det er en rigtig god måde at lære danserne fra de andre hold i foreningen at kende på, og vi får mulighed for at udbrede kendskabet til linedance, udtaler Gitte Fuglsang.

Opvisningsholdet kan blandt andet hyres til firmafest, julefest, byfest, fødselsdag, polterabend og lignende.


- Der kan også samtidig afholdes workshops i linedance. Det er sjovt at give sine gæster en underholdende og anderledes oplevelse med linedance, og gæsterne får mulighed for at lære et par danse til forskellig musik. Gæsterne nyder at få lidt motion og et godt grin, udtaler Gitte Fuglsang.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close