Overfaldsfodbold er FfI's opskrift på sejre i serie 1

• 4 af 5
  • 5 af 5
    En glad Daniel Overlade med sønnen Felix efter 3-0-sejren over Hirtshals.
Af: Michael Frederiksen

"Overfaldsfodbold" er FfI's opskrift på succes i serie 1. Søndag eftermiddag vandt FfI med 3-0 over sin nærmeste konkurrent, Hirtshals. Dermed er FfI - med kun fire runder igen - syv point foran Hirtshals og Nibe.

FfI-træner Troels Gaardbo havde på forhånd sagt, at det var vigtigt, at FfI turde at udfordre Hirtshals højt oppe på banen. Den taktik udførte de rød- og hvidstribede perfekt. Gæsterne blev presset i bund, og allerede efter 16 minutter var FfI foran med 2-0.

I det tredje minut burde Daniel Overlade have bragt hjemmeholdet foran. Topscoreren var alene med Lasse Kjær i Hirtshals-målet og havde oceaner af tid og plads, men afslutningen savnede kvalitet.

Efter flere glimrende afslutninger fra kanten af straffesparksfeltet kom FfI foran i det 11. minut. Daniel Overlade udnyttede en fin aflevering i dybden fra fødselaren Nikolaj Stisen. 1-0 til FfI og stor glæde på Empire Stadium, hvor FfI for kun en uge siden overraskende løb ind i efterårets første nederlag.

Trods et gult kort - og 10 minutters udvisning - til FfI's anfører, Michael Fjordbak, fortsatte FfI sit høje pres. Det gav bonus efter 16 minutter. Claus Christiansen, som i sommerpausen skiftede fra Hirtshals til FfI, lavede årets solotur efter et hjørnepark til Hirtshals. Det udløste et hjørnespark i den anden ende til FfI, som Tobias Overlade omsatte til scoring. 2-0 til FfI.

FfI-presset fortsatte i nogle minutter, men i sidste halvdel af første halvleg fik Hirtshals mere tid af FfI'erne - uden dog at blive farlige.

Faktisk havde gæsterne, som var uden sin topscorer, Jesper Ladefoged Andersen, kun to farlige afslutninger. Efter en time ramte Hirtshals' Daniel Knudsen ydersiden af stolpen direkte på frispark.

På det tidspunkt havde FfI bragt sig foran 3-0. Daniel Overlade udnyttede perfekt en fin aflevering fra Claus Christiansen, som spillede en flot kamp mod sine tidligere klubkammerater.

Frederik Klarskov var tæt på at øge til 4-0. Indskiftede Kasper Sørensen stod for det fine forarbejde, men Klarskovs afslutning strøg en halv meters penge over Hirtshals-målet.

Den dobbelte målscorer Daniel Overlade blev kåret til Kampens Spiller i Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen. Dels scorede han til 1-0 og 3-0, dels gik han forrest med et sandt arbejdsraseri - især i de første 20 minutter, hvor FfI tog luften af Hirtshals.

- Det var også min plan at "baske igennem" og hjælpe med at fjerne nerverne hos nogle af de unge spillere, sagde Daniel Overlade efter kampen til Kanal Frederikshavn.

Han er bevidst om, at FfI nu er syv point foran Hirtshals og Nibe. To hold, som FfI endda er bedst med indbyrdes. Det betyder, at FfI rykker op i Jyllandsserien, hvis de får mindst fem point i de sidste fire kampe,

- Vi er ikke rykket op endnu. I de kommende kampe skal vi fortsætte i det samme tempo og give den gas på træningsbanen, som vi har gjort i hele ugen. Det er sådan, vi klarer den, mener Daniel Overlade.

FfI mangler at møde Brønderslev ude, Aalborg Chang hjemme, Jetsmark ude og Østervraa IF hjemme. Tre af disse fire hold er rækkens bundhold.