Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.06.2017 | Af: Michael Frederiksen

Overnatningsgebyr afskaffes pr. 1. jan. 2017

Arrangørerne af Rødspætte Cup, Cup No.1, Skaw Cup og andre, som bruger skolerne til overnatning, slipper for at betale gebyr til Frederikshavn Kommune.


 

Det besluttede et enigt Økonomiudvalg i dag. Beslutningen er vel at mærke med tilbagevirkende kraft. Det vil sige, at der pr. 1. januar 2017 ikke længere skal betales 25 kroner i gebyr pr. overnatning på skolerne.

Sidste år betalte klubberne samlet 468.000 kroner til kommunen. De penge slipper klubberne nu for at betale. FfI Håndbold, som står bag Rødspætte Cup, sparer på den konto omkring 200.000 kroner, mens FfI Fodbold, der om tre uger er vært for Cup No.1, kan se frem til en besparelse på cirka 100.000 kroner.

Socialdemokratiet stod bag forslaget, som altså havde opbakning fra alle partier i Økonomiudvalget, det vil sige S, V, DF og EL.

- Der er tale om en frivillig og ulønnet indsats fra hundredvis af frivillige, som brænder for deres klubber, og om events, som har en stor økonomisk betydning - ikke kun for den enkelte forening eller klub, som står som arrangør, men for kommunen generelt. Arrangementer som Rødspætte Cup, Cup No.1, Skaw Cup og lignende tiltrækker mange tusinde gæster til vores kommune og genererer en meget stor omsætning i vore forretninger, hoteller og spisesteder, lyder det fra Socialdemokratiet.

Andre foreninger har i år brugt skolerne i forbindelse med DM-arrangementer i Arena Nord. Det drejer sig blandt andet om Springteam Sæby, Frederikshavn Blackhawks og Frederikshavn Badminton Klub. De skal selvfølgelig heller ikke betale gebyr.

- Ordningen skal selvfølgelig fortsætte også efter 2017, men vi følger naturligvis udviklingen. Måske er 500.000 kroner ikke nok, men det har været niveauet indtil nu, siger borgmester Birgit Hansen til Kanal Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close