Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.02.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

Pensionsforslag fra Mette Frederiksen holder ikke

Henrik Buchhave: - Det er uklart, hvem Mette Frederiksen mener, skal have lov til at trække sig, og hvem der ikke skal.
Folketingskandidat for Venstre i Frederikshavn-kredsen Henrik Buchhave har skrevet dette indlæg:


 

For mig er det ganske enkelt, hvis man er for dårlig til at arbejde, ja så skal man have mulighed for at gå ned i tid eller helt at trække sig fra arbejdsmarkedet. Jeg er selv faglært tømrer og har gennem et par uheld fået lidt skavanker et kæmpe med.

Men det forslag, som Mette Frederiksen kom med i sidste uge, det holder jo ikke. Det er uklart, hvem hun mener, skal have lov til at trække sig, og hvem der ikke skal. Og hvem skal vurdere dette, og hvor skal økonomien komme fra?

Jeg har den opfattelse, at langt de fleste er bedst tilpas med at have et job. Det er der, vi har det sociale samvær, og det er ofte igennem jobbet, vi identificerer os. Til gengæld tror jeg også, at mange, når de kommer op i alderen og skavankerne melder sig, kunne have lyst til at arbejde lidt mindre eller have et lidt lettere job, hvis der er økonomi og vilje til det.

Der bliver ofte talt om "det grå guld", men det er bestemt ikke det, den ældre lønmodtager oplever, hvis der bliver behov for et nyt job. Det er fint, der tilbydes mulighed for efteruddannelse, men har du over 40 år arbejdet som håndværker, kan udsigten til en skolebænk, for mange, være meget afskrækkende. For ikke at tale om det nederlag mange vil føle ved ikke at kunne fortsætte i det, man kender til.

Seniorførtidspension er næsten umuligt af få tilkendt uden at skulle igennem lange og opslidende ansøgninger, hvorfor det kan synes lettere ikke at søge. Ni ud af ti, der søger, får seniorførtidspensionen tilkendt, men vejen til denne godkendelse er for besværlig. Det bør der politisk kunne gøres noget ved - sammen med arbejdsmarkedets parter, for kun i fællesskab kan der findes løsninger, der virker for alle.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close