Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.06.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Peter Laigaard efter 16-15 afgørelse: Beskæmmende

To borgerlige partier stemte for, at det skal være dyrere at drive virksomhed i Frederikshavn Kommune.
- Hvorfor bliver Venstre og Konservative ved med at følge "Afgifts-Brian"? 

Det spørgsmål stiller byrådsmedlem Peter Laigaard (LA), efter et knebent flertal på 16-15 i aften vedtog, at butikker og restauranter i Frederikshavn Kommune skal betale 609 kr. pr. kvadratmeter i leje af gågadebånd (til udendørsservering og udstilling af varer).

Stemmer fra Venstre, Konservative, SF og løsgængeren Jeppe Kyk sikrede, at forslaget fra Teknisk Udvalg, som Brian Pedersen (SF) er formand for, blev vedtaget.

For bare to måneder - 30. april - var et tilsvarende forslag til afstemning. Her var lejeprisen 750 kroner. Dengang stemte Peter Nielsen (C) imod forslaget. Han udtalte:

- Vi har lige været til byrådsseminar. Her hørte vi en masse fine og flotte ord, når det gælder de vilkår, vi vil give erhverslivet i Frederikshavn Kommune. Men vi mener det jo ikke, hvis vi allerede i aften forringer vilkårene for de erhvervsdrivende.

I aften stemte Peter Nielsen dog ja til forslaget om at opkræve en leje på 609 kroner pr. kvadratmeter.

Socialdemokraterne foreslog en leje på 115 kr., som svarer til, hvad butikker og restauranter i Hjørring Kommune betaler. For dette forslag stemte Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Peter Laigaard og løsgængeren Jette Toft.

- Det er beskæmmende, at 16 byrådsmedlemmer ikke har større forståelse for vores lokale erhvervslivs konkurrenceevne. Jeg undrer mig særligt over, at Venstre og Konservative bliver ved med at følge "Afgifts-Brian". Vi har netop på et byrådsseminar vedtaget, at vi skal give vores erhvervsliv attraktive vilkår for at sikre omsætning og arbejdspladser. Det vedtagne forslag medvirker desværre til det stik modsatte, mener Peter Laigaard.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close