Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.11.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Politi overvejer igen at gå ind i sagen om Pedal-Ove

I en ny bog erkender Ove Hansen, at han ikke var sammen med sønnen, og at hans alibi ikke eksisterer.
Nordjyllands Politi overvejer at gå ind i den såkaldte Pedal-Ove sag igen. Det sker efter, at der i en ny bog, som udkom i denne uge, er kommet nye oplysninger frem i sagen fra Frederikshavn.

 

De nye oplysninger i sagen undersøges af Nordjyllands Politi, og det kan måske betyde, at den 38 år gamle og uopklarede drabssag skal efterforskes igen. Nordjyllands Politi skriver i et svar til TV2 Nord.

- Når Nordjyllands Politi har haft lejlighed til at læse bogen, se dokumentarprogrammet og vurdere oplysningerne i sagen, vil der blive taget stilling til, hvorvidt der på baggrund heraf er grundlag for at foretage nærmere undersøgelser i sagen, står der i mailen fra Nordjyllands Politi.

I bogen "Den dag Brita forsvandt" gennemgår journalist og forfatter Michael Teschl den 38 år gamle drabssag igen. Bogen sår tvivl om det alibi, som i 1992 var medvirkende til, at Ove Hansen ved den Særlige Klageret blev frikendt for drabet på Brita Hansen.

Ove Hansen indrømmer i bogen, at han - i modsætning til, hvad han tidligere har hævdet - ikke har et alibi på det tidspunkt, hvor politiet mener, at han slog sin hustru ihjel.

I begyndelsen af 90'erne dukkede to nye vidner op i sagen, som begge fortalte, at de havde set Ove Hansen sammen med sin søn på det tidspunkt, hvor politiet mente, at han kvalte Brita Hansen og smed hendes lig i havnen i Frederikshavn.

Ove Hansen erkender i bogen, at han ikke var sammen med sønnen. Hans tidligere forklaring skyldtes, at han huskede forkert. Også overfor TV2 Nord erkender Ove Hansen, at han ikke var sammen med sønnen, og at hans alibi ikke eksisterer.

- Det var en svipser, sagde Ove Hansen i fredags til TV2 Nord. Samtidig slog han fast, at han ikke har noget at gøre med drabet på Brita Hansen.

Ove Hansen blev i 1982 i dømt 12 års fængsel for drabet på sin hustru. Han blev prøveløsladt efter at have afsonet syv et halvt år i fængsel. I 1992 blev han frikendt for drabet, da sagen blev taget op igen, og han fik tilkendt erstatning på 5,4 millioner kroner.

Nordjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer i sagen.

Det bliver sandsynligvis ikke det lokale politi, der skal afgøre, hvorvidt man fra politiets side vil gøre yderligere i sagen. Den afgørelse ventes at ligge hos Rigsadvokaten eller Statsadvokaten.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Bruno Stagsted, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close