Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.05.2018 | Af: Michael Frederiksen

Politisk opbakning til nedrivning af Kvissel Kro

Bedre oversigtsforhold for trafikanterne er én af årsagerne til, at ejendommen må rives ned.
En mulig køber af Kvissel Kro har fået grønt lys til at rive ejendommen på Kvisselvej 113-115 ned.


 

Sagen blev behandlet i denne uge i Plan- og Miljøudvalget, og her fulgte politikerne indstillingen fra kommunaldirektør Mikael Jentsch. Det vil sige, at den mulige køber får lov til at rive den faldefærdige ejendom ned.

Bygningen er SAVE-registreret i 1998 og vurderet med bevaringsværdi 4. Efter lovens bestemmelser må en bygning med bevaringsværdi 1-4 ikke nedrives, før nedrivningsanmeldelsen har været offentligt bekendtgjort, relevante høringsparter har haft mulighed for at fremkomme med bemærkninger til nedrivningen, og kommunalbestyrelsen har meddelt ejeren, om den efter planlovens § 14 vil nedlægge forbud mod nedrivningen.

Den mulige køber oplyser, at nedrivningen sker for at forskønne bybilledet ved at fjerne en forsømt og misligholdt bygning, sammenlægge en del af grundstykket med naboejendommen og tilbyde Frederikshavn Kommune at købe et areal så oversigtsforholdene og trafiksikkerheden kan forbedres.

Nedrivningstilladelsen falder ikke i god jord hos Kystmuseet, som har meddelt kommunen følgende: "Kysmuseet kan ikke anbefale en nedrivning af den bevaringsværdige ejendom. Den er en af de vigtigste inden for Kulturmiljøområde 15. I stedet bør ejendommen bevares og området sikres mod yderligere nedrivninger gennem en lokalplan som anbefalet i Kommuneplanen i 2015."

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close