Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.08.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Prominent besøg i Bangsbo Botaniske Have

Fire af Europas mest prominente personer med hensyn til alpine planter og spaltebede aflagde fredag besøg i Bangsbo Botanisk Have for at se, hvordan udviklingen i plantevæksten i spaltebedet er gået, siden de sidst var på besøg.

 

Jiri Papousek og Zdenek Hlavon fra Tjekkiet, Geir Moen fra Norge og Kaj Andersen fra Flauenskjold var spændte på at se, hvordan de planter, som blandt andre Jiri Papousek og Kaj Andersen har doneret, har udviklet sig i den tid, spaltebedet har bestået.

Og de var ovenud tilfredse – der blev faktisk afgivet ordre på at opformere nogle af planterne, idet disse arter kun eksisterer i Bangsbo Botaniske Have. Specielt var Jiri Papousek spændt på, om en Sten-Dafne – Daphne cneorum "Sweet Rock", som han selv har krydset sig frem til, havde det. Den blomstrede helt overdådigt i foråret og dufter helt fortryllende. Der var også et udtalt ønske om at bestige Mount Herluf – det højeste punkt i Spaltebedet, som efter Kaj Andersens udsagn er 3.333 mm højt, og det blev selvfølgelig efterkommet.

Selskabet var på rundtur i hele Bangsbo Botaniske Have, og de var meget imponeret af det nye anlæg – Danmarks Vilde Planter og den ekstremt høje standard med hensyn til vedligehold.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Finn Borbjerggaard

FOTO: Finn Borbjerggaard

FOTO: Finn Borbjerggaard

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close