Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.11.2017 | Af: Jørgen Rørbæk Henriksen

Psykiatrien skal have en økonomisk indsprøjtning

Regionsrådsmedlem Jørgen Rørbæk Henriksen (S) har skrevet dette indlæg: Vi kender alle én, som er psykisk sårbar eller har en psykisk lidelse. I familien eller i bekendtskabskredsen eller bare en, som vi kender til... 

 

Vi ved også alle, at det at have en sindslidelse ikke er en top-ti sygdom...

Mange gange undviger vi den sindslidende. Det kan vi ikke være bekendt For mig er det hjerteblod, at alle, der kommer i berøring med sundhedssystemet, er ligestillede.

En psykisk lidelse er ikke anderledes end en brækket arm eller et dårligt hjerte. Vi ved sikkert også godt, at psykiatrien er blevet udsultet i mange år. Masser af sengepladser er blevet nedlagt. Det skal vi ikke i sig selv begræde. Det, vi ikke kan være tilfredse med, er, at der ikke er personale nok.

I 2018 skal der forhandles penge til psykiatriområdet for en fireårig periode. Jeg har kæmpet for at beholde både vores sengeafsnit N7 og ambulatorium, som begge faktisk var lukningstruede efter indstilling fra forvaltningen. Et stort stykke arbejde af udvalget medførte, at det blev pillet af bordet.

Et tættere samarbejde mellem kommuner og praktiserende læger er absolut vigtigt. Derfor vil jeg arbejde for, at det bliver et vigtigt punkt i den kommende sundhedsaftale med kommune og praksis-sektoren.

Får jeg et mandat af dig som vælger, vil jeg presse på, alt det jeg kan, for bedre forhold indenfor psykiatrien.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jørgen Rørbæk Henriksen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close