Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.12.2021 | Af: Ida Sass Lund og Caroline Funch Larsen, erhvervspraktikanter fra Privatskolen i Sæby

Psykoterapeut nyder udsigten i Kattegat Silo

- At man som klient føler sig godt tilpas og er trygge i relationen med terapeuten, betyder meget, udtaler Laila Hørby.
Efter at have haft klinik på privatadressen ved Understed i 11 år har psykoterapeut Laila Hørby slået sig ned i Kattegat Silo i Frederikshavn.

 

- Det er den fedeste udsigt, hvor mine klienter kan opleve roen ved et kig ud over vandet, udtaler Laila Hørby om sit nye lokale på anden sal.

Som psykoterapeut arbejder Laila Hørby med håndtering af relationsproblemer, spiseforstyrrelser, problemer med selvværd og bearbejdelse af eksempelvis sorg, tab, vrede og svigt.

- At man som klient føler sig godt tilpas og er trygge i relationen med terapeuten, betyder meget, udtaler Laila Hørby, der tilpasser behandlingen klientens situation og behov.

Bodynamic terapi er en krops-terapeutisk uddannelse. Eksempelvis kan man ved relationsproblemer, med en bestemt person, forestille sig personen som værende tilstede i rummet og derved dykke ned i, hvilke følelser det bringer frem. Det bringer oftest følelser, tanker og sansninger frem, der kan arbejdes terapeutisk med.

Som hjemmearbejde kan man lave en simpel aftenterapi, hvor man finder tre gode oplevelser fra dagen. Det kan være små ting som en god kop kaffe, en smuk solopgang, eller at bukserne sad pænt i dag.

- Det lyder simpelt, men det kan faktisk være rigtig svært, hvis man har en slem depression, og det har den funktion, rent neurologisk, at fokus flyttes til det mere positive. Man får mere af det, man fokuserer på, forklarer Laila Hørby.

Ordet bodynamic (body og dynamic) betyder, at krop og psyke hænger sammen og gensidigt påvirker hinanden. Ved udelukkende at "samtale" i terapi, kan man snyde sig udenom det, der egentlig er svært. Man kan sige, at man "snyder" sin hjerne, men det er vanskeligt at "snyde" sin hjerne, hvis man arbejder med det, man sanser/mærker i sin krop i relation til den problematik, man arbejder med.

Hvis man derfor fokuserer på det kropslige, får det en meget direkte og stærk oplevelse af egne problemstillinger. Fornemmelse af egen krop er vigtig og hertil bruger Laila Hørby forskellige effekter, blandt andet en balancepude.

Forskellen på psykolog og psykoterapeut ligger blandt andet i uddannelsen. Psykologer er kandidater, der uddannes på universitetet, mens psykoterapeuter uddannes i privat regi og er en overbygning på en grunduddannelse, typisk sygeplejerske, socialrådgiver – eller psykologer.

Psykoterapeutuddannelsen har som regel meget fokus på metode og redskaber. Som psykoterapeut kan du ikke som psykologer få henvist klienter fra en læge, idet uddannelsen ikke som psykolog er en beskyttet titel.

Laila Hørby har taget sin fire-årige psykoterapeutuddannelse ved siden af sin sundhedsfaglige uddannelse som først sygeplejerske og siden jordemoder. Egen-terapi og supervision på hver 85 timer har været en del af uddannelsen som psykoterapeut. Endelig har hun sidste år afsluttet en supplerende traumeterapiuddannelse.

Udover sin psykoterapeut-praksis arbejder Laila Hørby deltid i en lægeklik i Frederikshavn som sygeplejerske/jordemoder.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close